18 februari 2007

Amnesty Generator

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest om een demo weblog als een kerstboom op te tuigen met alle mogelijke toeters en bellen, oftewel widgets en gadgets.
Veel daarvan zul je niet willen gebruiken en zeker niet allemaal in combinatie met elkaar, maar het lijkt me wel goed om mensen te laten kennismaken met wat in principe mogelijk is.

Ook heb ik al ergens gelezen dat dit het jaar van de gadgets gaat worden.

Hoe dan ook, op het Google Code Blog lees ik dat er nu een converter is die Google gadgets kan vertalen naar het Mac OS X én Vista platform. Daarmee wordt het uiteraard veel aantrekkelijker om gadgets te ontwikkelen en beschikbaar te maken!

"Viewing Google Gadgets on different sites or platforms does not require any changes. The answer to the question "Why should I write a Google Gadget?" is hopefully becoming more and more clear as rendering platforms become increasingly available, which now includes:

Zijn er eigenlijk al onderwijsinstellingen in Nederland die zich gewaagd hebben aan het schrijven van gadgets? Misschien iets voor de afdeling PR & Marketing...Geen opmerkingen:

Een reactie posten