04 februari 2007

Calibreren

In mijn vorige bericht deed ik de musical Chess in één simpel zinnetje af als een absolute afrader.
Toch heb ik gisteren met bewondering gekeken naar het decor dat heel vernuftig was opgebouwd en waarbij een prachtig gebruik gemaakt werd van live video opnames die direct vertoond werden op gordijnen en een scherm helemaal achter op het toneel. Om de suggestie te wekken dat een scene zich afspeelde in de Alpen werd een berglandschap geprojecteerd van zeker 10 meter breed en ik denk zo'n 2 meter hoog. Een echte panoramafoto dus, maar dan heel groot. Ik heb zitten turen om te zien of ik ergens naden of overlap kon zien, maar nee, de drie beamers waren echt geweldig uitgelijnd!
Met 2 camera's werden de spelers gevolgd en die beelden werden vertoond op het achterdoek. Het schaakspel werd van boven gefilmd met een camera hoog in de toneeltoren.
Natuurlijk werd aan het begin van de voorstelling gemeld dat foto- en video opnames verboden waren, maar gek genoeg zeiden ze niets over geluidsopnamen. Helaas was ik m'n iPod vergeten.
Ik zie het nog steeds niet als een apparaat dat je constant bij je moet hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten