04 februari 2007

Off topic?

Lezers die ook de site van Pierre (ICT & Onderwijs Blog) bezoeken weten dat hij in het weekend regelmatig een "recensie" plaatst over een film die hij bekeken heeft. Hij gebruikt daar trouwens wel consequent de categorie "Film en Boek" voor .
Bij Wilfred (technology enhanced learning) zien we regelmatig berichten verschijnen over zijn activiteiten binnen Groen Links. (Misschien een categorie "Politiek"?)

Nu ben ik deze week toevallig twee keer naar het theater geweest:
Woensdag naar "Vaders" (met o.a. Piet Römer en zijn kleindochter), een absolute aanrader ook als je niet van toneel houdt en dat niet alleen vanwege het sterke spel van Piet.
En gisteren ben ik naar "Chess" geweest, wat mij betreft een absolute afrader ook als je wel van musicals houdt, ondanks de geweldige zang van Joke de Kruijf.

Maar waar het me nu om gaat is het volgende:
Ik ga ervan uit dat mijn lezers hier komen in de verwachting iets over (trends in) ICT en onderwijs te lezen. Zouden jullie het storend vinden als ik af en toe ook iets plaats over meer persoonlijke zaken of zeggen jullie juist "leuk om ook dat van Willem te horen"?
Zeg je "Schoenmaker houd je bij je leest" of maakt het je gewoon niks uit?
Ik stel de vraag aan jullie omdat ik zelf niet weet of ik het nu prettig vind of juist niet...

Eigenlijk is het niet eerlijk om hier (hopelijk) een discussie te starten nu Pierre net het land uit is, maar het doet zich nu voor.

10 opmerkingen:

 1. Waarschuw je even als je daarmee gaat beginnen, dan knal ik je feed uit mijn reader...

  Nee, natuurlijk niet! Leuk en bovendien, baas over je eigen blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk toch, niet alleen een gezicht achter een blogger maar ook zijn/haar interesses. Maar eigenlijk zou je dat gewoon zelf moeten bepalen, het is tenslotte jouw blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bezoek je blog deels omdat je over technologie en ontwikkelingen schrijft die mij interesseren, en deels omdat je dat doet vanuit jouw werkveld: het onderwijs.

  Maar het belangrijkst vind ik de persoonlijke invalshoek. Die mis ik op heel veel blogs. Juist je emotie of belevenissen kunnen een onderwerp een extra lading geven.

  En als het een post betreft die ingaat op het nieuwe kapsel van je schoonmoeder klik ik gewoon niet door vanuit netvibes. Ik zou mezelf er evengoed niet aan storen.

  Je kunt er in selecteren he :-)

  Nu heb ik mijn tab onderwijsblogs maar een blog of tien staan maar jij springt er wat mij betreft wel uit met je eigen 'kleur'.

  Wat mij betreft, kortom, doe je helemaal je eigen ding.

  Openheid en transparantie is toch het mooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral doen!
  Ik heb het probleem (voor zover je daar al van kunt spreken) op mijn weblog op een andere manier opgelost: ik heb een aparte RSS-feed aangemaakt voor alle onderwijs-gerelateerde onderwerpen. Dit zijn de onderwerpen die ook in de edublogs-verzamelaar worden opgenomen.
  Een en ander werkt op basis van tags.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw blog, jouw regels.
  Ik denk dat het er een beetje aan met welk doel je je weblog bij houdt en voor welke doelgroep. Wat wil jij met je weblog bereiken en wat wil jij vooral niet met je weblog doen.

  Persoonlijk erger ik me er niet echt aan. Ik vind het soms ook wel interessant om te lezen waar mensen zich mee bezig houden. Ik denk dat dat ook de reden was waarom het weblogtikkertje zo succesvol was. Je maakt je weblog er wel iets persoonlijker door.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi,

  ik plaats zelf ook af en toe iets van persoonlijke aard. Het zijn toch ook dingen die je bezighouden. En ik vind het heel leuk om eens iets van een andere blogger te lezen, welke films hij/zij ziet, welke boeken er worden gelezen. Het hoeft toch allemaal niet zo serieus :)

  Moqub

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het helemaal eens met alle anderen. Een weblog is een persoonlijk document en berichten over andere zaken dan gebruikelijk passen daar prima tussen. En ze zijn ook leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Willem,

  Ik heb een tijd geleden aangegeven dat feed readers slimmer zouden moeten worden. Gerard lost het schijnbaar op met tags. Aan de andere kant: juist de persoonlijke 'off topic' berichten zijn vaak het leukste. By the way: weblogs van GroenLinksers komen bijeen in http://www.planeetgroenlinks.nl/ En al die lezers zich maar afvragen wat e-learning en technology enhanced learning is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen