27 februari 2007

Nee mensen, nog steeds niet

Sinds ik verteld heb dat ik vandaag of morgen een Mac verwacht heb ik van allerlei kanten al tips, trucs, links en vragen gehad. Niet alleen via de comments, maar ook via e-mail buiten mijn weblog om.
Veel mensen vragen me ook of ik alsjeblieft mijn ervaringen wil delen. Nou, dat ga ik zeker doen, de camera staat al klaar voor de uitpakparty! Het wachten is nu op de bode.
Wel is het leuk om te zien hoeveel van mijn bezoekers Mac gebruikers zijn. Alleen dat al is reden om daar meer aandacht aan te besteden.
Wat me zelf opvalt is dat ik nu al veel meer oog heb voor Mac gerelateerde berichten. Zo kwam er net nog (via Twitter) een kattebelletje van Robert Scoble binnen: "Scobleizer: @Pirillo. my new Mac runs three OS (actually more, but that's enough for now). Just so when I get pissed at one I can switch to another."
En MacOSX.nl meldt het volgende: Zorgt Plasterk voor Macs in het onderwijs?
"In de Volkskrantblog is te lezen dat de nieuwe minister van onderwijs Plasterk een Applefan is. Hij heeft een verzoek ingediend om zijn eigen Apple mee te nemen naar de grote toren in Den Haag."
Grappig zijn ook de reacties op dat bericht, zoals:
"en dan zijn er ook nog die leraren die automatisering in hun portefeuille hebben omdat ze als eerste thuis een WindowsPC hadden (en die daarmee tot de expert van school zijn gebombardeerd). Denk je dat die zomaar omgaan (goede argumenten of niet)? Leraren zijn eigenwijs, dat is een eis voor zo'n baan, en MS-automatiseerders zo mogelijk nog meer."
Die kan ik als "gebombardeerde leraar" in m'n zak steken!

4 opmerkingen:

 1. Annemie Mateusen27 februari, 2007 11:56

  Leuk, die foto in het apple logo!
  In je nieuw Mac vind je ook het programma Comic Life (van Plasq), het kreeg in 2005 de Award voor beste Mac programma. Toen kon je het kopen voor ca 25 dollar. Nu is het gratis bij elke nieuwe Mac.
  Het is het lievelingsprogramma van mijn 85 jaar oude moeder. Eind 2003 kreeg ze haar eerste computer (een eMac) van haar kinderen. Met comic life heeft ze al meer dan 120 wenskaarten gemaakt die ik in dit eJournal bij elkaar heb gezet
  http://www.schooljournals.net/pictures/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan nog maar een tip.
  Op Mac OS X.nl vier tips voor het verbeteren/pimpen van Safari (de Mac OS X Browser):Vier programma's om Safari te verbeteren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als we toch MacOSX.nl aan het promoten zijn: In de podcast One More Thing zit sinds een week een standaard rubriekje: switcher tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als we toch aan het promoten zijn:
  http://blog.helikonrta.nl/?p=15
  Al van 17 februari en mij dus zou het mij niet verbazen als dat blogje ook door de vrienden van MacOSX.nl wordt gelezen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen