26 februari 2007

Spreek uw bericht in na de piep

Nog geen half uur nadat ik m'n template had aangepast en het venster met de audiocomments helemaal naar beneden in de sidebar had verbannen kwam het ICT & Onderwijs Blog met een nieuwe feature: De EduKast Voicemail lijn. De EduKast Voicemail lijn
Ik moest constateren dat al meer dan een maand niemand gebruik had gemaakt van de mogelijkheid om via een audiobericht te reageren. Daarom leek het me leuker om de Myblog foto's van recente bezoekers bovenaan te zetten.
Pierre biedt via de Voicemail lijn iedereen de mogelijkheid om een bericht aan te leveren voor de Edukast en ik heb het natuurlijk gelijk uitgeprobeerd, uiteraard via Skype. Dat bleek prima te werken!
Zelf heb ik ook een extra VOIP nummer bij Xs4all dat ik voor dergelijke doeleinden zou kunnen gebruiken, maar vreemd genoeg is dat nummer niet via Skype bereikbaar. Ook het nummer van Gabcast, dat ik gebruik om via de telefoon een bericht in te spreken voor een weblog is niet via Skype te bellen.
Ik hoop dat Pierre via z'n Voicemail lijn veel respons krijgt en het meer succes heeft dan de audioreactiemogelijkheid die ik hier op m'n website bied. Op de een of andere manier zijn veel mensen bang om hun eigen stem terug te horen (denk ik)...
Eerlijk gezegd, toen ik vorig jaar een presentatie van mezelf terughoorde en het aantal keren dat ik uh.. zei moest ik ook wel even slikken.
Toch gaan we straks van onze leerlingen in een aantal projecten vragen om hun telefoongesprekken (via Skype en Pamela) op te slaan. Zullen zij diezelfde huiver hebben of zal het hen niet uitmaken?
Dat is wel een kritische succesfactor voor het welslagen van het project!

Wil je weten hoe het is om jezelf terug te horen, spreek dan eens een boodschap in bij mij of bij Pierre!
Mijn XS4ALL VOIP nummer is: 0878746899

Geen opmerkingen:

Een reactie posten