13 februari 2007

Wat is er aan de hand?

Laat ik net nog even de hond uit, kruist er een pad mijn pad.
Wat is er toch aan de hand in Nederland, dit is toch niet normaal in de winter?

2 opmerkingen:

 1. Ha die Willem, je bent er weer. Ik zal zo je andere post lezen, zie in ieder geval dat daar wel sneeuw ligt, dus daar is de winter nog wel normaal aan het doen.

  Waar ik echter nu zo benieuwd naar ben (lijkt de post over dat wieltje wel), hoe reageerde je hond nu op die pad? Vindt die het totaal niet interessant, ontstaat er een schrikreactie of moet je voorkomen dat er hap-slik-weg event plaatsvindt?

  In nieuwsberichten valt het me bijna altijd op dat ik in het duister moet tasten als het om dieren gaat die ergens bij betrokken zijn. Gelukkig is dit een weblog en kan ik het de auteur gewoon vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Marc
  De hond reageert niet op een pad omdat hij weet dat hij er ziek van wordt. Kennelijk scheidt een pad een bepaalde stof af waar een hond niet tegen kan. Ik heb hem een keer "opgezet" om een pad te verjagen en dat deed hij met grote tegenzin. Achteraf snapten we waarom: hij werd behoorlijk ziek en moest veel overgeven!
  Mijn hond (bordercollie) reageert ook niet op egels, waarvan ik er onlangs 's avonds ook al een tegenkwam.
  Mijn vorige hond, een herder, groef altijd een kuiltje vlak naast de egel in de hoop dat deze erin zou rollen en zijn kwetsbare buik zou blootgeven!

  BeantwoordenVerwijderen