12 februari 2007

Ik ben er weer!

Willem in de liftNa een enerverende "lesweek op locatie" ben ik weer terug in Nederland.
Vooral de laatste dag liep anders dan we hadden kunnen voorspellen: 3 leerlingen naar het ziekenhuis, waarvan één met de ambulance en twee met een helicopter is iets dat je niet graag in je draaiboek opneemt. Gelukkig kunnen we inmiddels zeggen dat uiteindelijk alles goed is afgelopen.
Maar goed, 5 dagen lang heb ik niets anders gedaan dan overdag video opnames (en foto's) maken van de verschillende skiklassen die 's avonds dan weer in de video analyse gebruikt werden door de skileraren. Een aantal opnames zijn "uit stand" gefilmd, maar de meesten gewoon met de groep mee en tussen de groep doorskiënd. Constant let je op 3 dingen: de positie van de degene die je filmt, de stand van de camera en tenslotte probeer je ook nog te kijken waar je zelf skiet. Vermoeiend, maar het geeft een geweldige kick, vooral als 's avonds een leerling bij je aanschuift (met een pilsje) en je bedankt voor de opname:-)
Wat ICT betreft was er helaas niet zoveel vernieuwd ten opzichte van vorig jaar. We hadden nog steeds geen beschikking over internet, dus verloren de leerlingen al snel hun belangstelling voor de 12 meegebrachte notebooks. Met tegenzin werd iedere avond een verslag gemaakt.
Conclusie: een computer zonder internet is geen volwaardige computer.
Wat me wel opviel is dat de meesten nu een mobieltje met camera hebben en deze ook gebruiken. Het was een sport om elkaar te herkennen via bluetooth en elkaar vervolgens foto's toe te sturen. Vooral de meisjes maakten hier gebruik van!
De komende dagen mag ik de draad weer oppakken op m'n werk, m'n mailboxen (werk en privé), m'n weblogs en RSS feeds. Daarnaast heb ik dus veel materiaal op harde schijf en video en de vraag van alle deelnemers: "Willem, wanneer krijgen we alles op DVD?"

1 opmerking:

  1. Ha Willem,

    Welk programma gebruik je voor het editen van je video? Ik zou nu die Mac met iMovie alvast kopen :-)

    BeantwoordenVerwijderen