07 maart 2007

Evangelizer

HPIM2633De tweede sessie die ik vandaag (inmiddels gisteren) bijwoonde was van Daniel van Soest, "Evangelizer" bij Microsoft, en ging over WIndows Vista.
Google zegt onder andere het volgende over hem:
"Daniel werkt als IT Pro Technology Advisor bij de Developers Platform Group. Binnen deze functie geeft hij (technische) lezingen en demonstraties op beurzen, evenementen en partnersessies. Daniel is sinds kort werkzaam voor Microsoft Nederland en heeft een brede kennis van de verschillende Microsoft-oplossingen, zoals het Microsoft Windows Server System en het Microsoft Office System."
Zelf noemt Daniel zich "evangelizer".
Hij werkt ook mee aan een weblog over Windows Vista.
Luisterend naar de vragen uit de zaal (zelf heb ik nog te weinig ervaring met Vista, geen Ferrari gekregen) heeft Vista ook zeker nog de nodige "prediking" nodig om het tot een echt succes te maken. Wat ik te zien kreeg tijdens de demo maakte niet echt veel indruk op me.
Misschien kwam dat ook omdat ik tijdens die sessie een SMS'je van m'n dochter kreeg: "Papa, de appels zijn aangekomen, kom maar gauw naar huis".
Ik zal niet zeggen dat ik tot het eind bleef omdat er een Xbox verloot werd, maar daarna zat ik wel snel in de auto...
In de loop van de avond kwam een opmerking van Daniel weer bij me boven; "tja, het is geen osX, en dat vind ik ook jammer". Nu pas snap ik wat hij daarmee bedoelde...

2 opmerkingen:

 1. Die laatste opmerking vind ik als Apple fanaat natuurlijk hilarisch. Hopelijk lezen zijn leidinggevenden dit blog niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daniel van Soest12 maart, 2007 13:05

  Tja, jammer dat de demo's en het verhaal niet veel indruk op je maakte.

  Mijn opmerking over osX ging alleen over de GUI en dan nog specifieker over het feit dat ik in mijn sessie niet veel aandacht wilde geven aan 'consumenten features' zoals de media center, 3d-flip functionaliteit, etc omdat dat voor techneuten niet het meest coole is in Vista en dat ik de functie in osX om met je muis alle open windows te verdelen, etc ook cool vind en graag had willen hebben in Vista (hmm..misschien komt dat nog?).

  Mijn leidinggevenden zijn wel wat gewend hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen