30 maart 2007

The future is already here

Afgelopen dinsdag noemde ik aan het eind van mijn Skype presentatie als toekomstbeeld dat Skypegesprekken ook met video opgenomen zouden kunnen worden.
Dat blijkt dus al te kunnen! Vandaag nam ik contact op met de makers van Pamela (via een Skypechat). Na in het engels begonnen te zijn kreeg ik de vraag of ik Nederlands sprak en werd overgeschakeld naar mijn moerstaal.
Wat blijkt: de bedenker van Pamela is van oorsprong Nederlander, maar woont al jaren in Duitsland. Het bedrijf opereert vanuit München. Dick Schiferli was zeer geïnteresseerd in mijn project en begon gelijk over mogelijke educatieve kortingen. Ik heb hem dan ook in contact gebracht met een licentiemanager van SLB diensten in de hoop dat daar een mooi mantelcontract voor het Nederlandse onderwijs uit voortkomt.
Uiteindelijk bood hij mij een download en licentiecode aan van de nieuwste versie 3.5 van Pamela Professional, waarmee het mogelijk is om ook video op te nemen. Ik ben daar nu mee aan het testen en heb een eerste gesprek gevoerd met Fred Zelders. Zodra Fred toestemming geeft voor publicatie zal ik een fragment laten zien. Geluid en beeld lopen helaas niet synchroon, maar ik heb al gezien dat het mogelijk is om beide streams gescheiden op te nemen en dan moet het mogelijk zijn om beide sporen goed te synchroniseren.
Maar Pamela Pro kan veel meer! Zo biedt het de mogelijkheid voor "Pamcasts" en kun je gesprekken direct naar een weblog publiceren, waarbij de Blogger API ondersteund wordt. In principe zie je alleen het beeld van degene die je belt, maar ik heb al gezien dat je ook je hele bureaublad kunt opnemen en dan zou je je eigen camerabeeld erbij kunnen zetten. De opnames worden weggezet in ongecomprimeerd AVI en dat betekent dat een gesprek van 5 minuten gelijk meer dan 800 MB in beslag neemt.
Maar goed... morgen eerst een tegelplateau leggen voor de caravan die straks weer bij huis komt, of hopen op veel regen want er valt weer genoeg te testen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten