31 maart 2007

Virtueel vergaderen in SL

Terwijl ik zelf nog nauwelijks actief ben in Second Life krijg ik daar al wel berichten over opgestuurd met de vraag of ik er melding van wil maken. Omdat het hier een prachtige onderwijstoepasssing betreft geef ik daar graag gehoor aan!

Het gaat om Amber Triangle (aka Angela Graat van Overbeeke), Scot Jung, Wendel Whifield en Joop van Schie. Amber is van Helicon Opleidingen, Scot van Ohio University, Wendel van Linkoping University en Joop van Schie van het Albeda College.
Allemaal heel actief in Second Life om daar te onderzoeken wat de meerwaarde kan zijn bij de inrichting van open- en afstandsleren, simulatie, gaming, enz. Ze hebben elkaar bij toeval getroffen enwaren al snel in elkaars wederwaardigheden geinteresseerd. Hoewel verschillend van achtergrond bleken de interessen en activiteiten heel dicht bij elkaar te liggen.
Wendel en Joop bedachten dat zijn presentatie voor collega's over Second life beter zou kunnen worden als ze samen een demo zouden geven. Het plan lag al snel klaar en Amber was bereid haar Helicon - omgeving te tonen. De bijeenkomst vond plaats op de locatie van Helicon in Second Life.
Ze hebben het daar goed voor elkaar, het is smaakvol, sober, goed te overzien en gebruiksvriendelijk in de omgang. Lopen is nogal een probleem in SL, maar Amber heeft het allemaal zo ingericht dat het goed te doen is voor de wat ouderen onder ons. Ze beschikken daar over een mooie set van middelen om onderwijs te verzorgen. Ze hebben ook al goed nagedacht over activiteiten met studenten en hopen daar met een dag of veertien mee te starten.Tijdens de sessie kregen de aanwezigen een rondleiding van Amber en ze hebben wat ervaring en ideeen uitgewisseld. Tegelijkertijd gaf Wendel een presentatie aan de collega's op zijn universiteit, zij keken live mee naar de activiteiten en kregen zo een indruk van de mogelijkheden. Leuk, leerzaam, vooral in praktisch opzicht en ze hebben besloten om op 4 mei aanstaande weer te ontmoeten. In Second Life!
(Met dank aan Joop voor het aanleveren)

1 opmerking:

  1. Op http://www.ictopschool.net/software/nieuws/Nieuwsbericht.2007-02-05.5258 staat een lijstje met onderwijs gerelateerde second life-dingen ... vooral die omgeving van de National Oceanic and Atmospheric Administration vind ik een mooi voorbeeld...

    Raoul

    BeantwoordenVerwijderen