18 april 2007

16:9 uitpakparty

VideosetGisteren kwamen ze eindelijk binnen: de 2 Sony HDR-HC7 High Definition videocamera's die ik besteld heb voor "ons" streaming video project, gesubsidieerd door Kennisnet.
Wat een mooie camera's! Er wordt software meegeleverd door Sony om filmpjes binnen te halen op een Windows computer, maar het werkt natuurlijk veel mooier (en zonder extra installatie) via iMovie op m'n Apple. Wat een superscherpe beelden!
Wat ik me nu wel afvraag is hoe ik die beelden in de 16:9 verhouding bij Youtube of DailyMotion krijg, want dat is me nog niet gelukt. Iemand een suggestie?
Wat je ziet op de foto is een van de camera's, 2 Sony opzetmicrofoons (een breed en een richt) en een draadloze Sennheiser. Mooie beelden schieten is namelijk niet meer zo moeilijk met deze camera, maar met belabberd geluid houd je nog een slecht filmpje over...

2 opmerkingen: