25 april 2007

Emmen-Den Haag-Amsterdam-Emmen

Al eerder vertelde ik dat onze dochter naar Amerika gaat. Vanavond om 20.00 uur kreeg ze een telefoontje van het Amerikaanse Consulaat dat ze morgen om 10.00 uur in Amsterdam verwacht wordt met de benodigde papieren. Die liggen echter bij het Nuffic in 's Gravenhage, waar we morgen om 9 uur terecht kunnen.
Ben nu dus aan het uitzoeken hoe laat ik morgen mag gaan rijden -rekening houdend met de files- om morgen op tijd in Den Haag te zijn. Ik schat dat we om 5.15 uur wel mogen gaan rijden. Google Maps zegt dat van Den Haag naar het Museumplein in Amsterdam in 50 minuten te doen is, maar dan sturen ze me via Wassenaar. Het lijkt mij dat we beter via het Prins Clausplein kunnen rijden.
Bellen dat we wat later komen bij het Consulaat is geen optie. Ieder telefoongesprek met het Consulaat kost €15 dat je gelijk aan het begin van het gesprek via je creditcard moet afrekenen. Afspraken verzetten lukt al helemaal niet. Natuurlijk kan ik de routes uitprinten en die meid zelf op pad sturen, maar ik geloof dat ik toch maar liever meega. Mocht je morgen 2 gespannen gezichten in een file langs deze route tegenkomen, dan weet je waarom!

3 opmerkingen:

 1. Nou pap,
  Ik ben je in iedergeval heel erg dankbaar dat je met me mee gaat! Wat heb ik toch een lieve pappa he?

  En over die twee gespannen gezichten in de file....ik denk dat jullie één gespannen gezicht zien (vader willem) en één heerlijk slapend gezicht (dochter marieke)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem,

  Misschien is de trein een optie. De A4 is geen pretje in de spits en ik kan het weten. Als de A4 vast staat (je hebt vast een mobiel waarmee je file-info kan checken) dan is de A44 een goede optie. Lijkt om maar scheelt weinig in de praktijk.

  Ik ben altijd met de trein van Haarlem naar Den Haag gegaan en dat ging heel snel. Sneller dan de auto. Maar ik weet niet in hoeverre de locaties bij het station in de buurt zijn. Ik zou het zeker overwegen.

  Succes in ieder geval.

  De naamgenoot van je dochter
  PS voor mijn naamgenoot: jazeker geniet van zo'n vader, ik ben ook zo'n gelukkige!

  BeantwoordenVerwijderen