24 april 2007

Portfolio op USB stick

ThreeShipsBackPackInteressant onderdeel van de N@tschool gebruikersdagen is altijd de sessie waarin directeur Wiel van de Berg de bezoekers op de hoogte stelt van de ontwikkelingen tot nu toe, de huidige stand van zaken én zijn visie op de toekomst. Opvallend was dat hij deze keer maar liefst 20 minuten korter nodig had dan de tijd die voor hem gepland stond. Het gevolg was wel dat het een vlot en helder verhaal werd waarin hij ook nog tijd vond om een nieuwe feature te demonstreren: Het portfolio op een USB stick. aan het eind van de dag kreeg iedereen een demo exemplaar mee naar huis.
Wiel begon zijn presentatie gehuld in een blauwe stofjas, kennelijk om aan te geven dat de huidige generatie ELO's een stoffig imago hebben. Halverwege zijn verhaal wierp hij de stofjas dan ook letterlijk af en liet zien dat ook Three Ships kijkt naar web2.0 ontwikkelingen en daarbij wil aansluiten. "De ELO heeft een nieuwe verantwoordelijkheid, waarbij openheid naar de belevingswereld van de student (web2.0) voorop staat. Er moet ruimte zijn voor MySpace, Hyves en Second Life" aldus Wiel van de Berg.
Dingen op usb spreken mij de laatste tijd aan, dus herinnerde ik Wiel aan zijn speech van 2 jaar geleden, waarin hij vol trots zogenaamd vanuit N@tschool een Skype gesprek demonstreerde. "Wat is van dat idee terecht gekomen" vroeg ik hem, waarop Wiel de zaal de vraag stelde wie wel eens Skype gebruikt. Zeker 25% stak de hand op, voor mij een reden om ermee verder te gaan, voor Wiel een reden te constateren dat Skype kennelijk niet zo aanslaat. Toch heb ik hem na afloop van mijn "Skype op usb" idee verteld met de suggestie dit op "zijn" usb stick mee te nemen. Ben benieuwd wat daaruit voortvloeit!
Op de meegeleverde documentatie bij de usb stick van Three Ships staat dat het ook mogelijk moet zijn om je portfolio offline -dus op de stick- te bewerken, maar dat heb ik niet kunnen ontdekken. Het wordt nu vooral gebracht als iets dat je meegeeft wanneer leerlingen van school afgaan. Volgens mij moet er veel meer mogelijk zijn! De flyer heb ik op Scribd gezet en kun je hieronder bekijken.

1 opmerking:

  1. De USB stick vind ik een mooi en innovatief initiatief van N@tschool.

    Alleen het web 2.0 reclame praatje wil ik eerst zien en dan pas geloven. Volgens mij zijn web 2.0 toepassingen juist zo succesvol omdat ze gratis, gebruiksvriendelijk en platformonafhankelijk zijn. Dit zijn ook de drie dingen die ik in N@tschool nog niet heb terug gevonden.

    Maar goed misschien dat dit in de komende versies gaat veranderen...

    BeantwoordenVerwijderen