11 april 2007

Nog even een wild "Fonera" idee

La FoneraDit moet ik nog even kwijt voor het slapen gaan (anders vergeet ik het weer).
Computer!Totaal biedt abonnees vanaf 12 april een Fonera box aan voor € 20.
Nu kom ik vaak op plaatsen waar wel een utp aansluiting voorhanden is, maar geen wifi. Wat nu als ik zo'n Fonera boxje zou meenemen en inprikken in het beschikbare netwerk? Zou ik er dan zo met m'n notebook op kunnen, en met mij alle Fonera gebruikers, of onthoudt het boxje het IP adres van de plek waarvandaan ik hem oorspronkelijk geïnstalleerd heb?
Stel je toch eens voor dat dit gewoon werkt! In dat geval is daar vast nog wel plaats voor in mijn Bloggerbox, zeker voor dat geld. Ik ga er in ieder geval maar een bestellen...

3 opmerkingen:

 1. En stel je toch eens voor dat je systeembeheerder bent en verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen en alle informatie op dat netwerk ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Raoul:
  Als ik toestemming heb (of de mogelijkheid) om m'n notebook in een netwerk te prikken, waarom zou ik dan geen (draadloos) verlengsnoertje mogen gebruiken? Als "eindgebruiker" zie ik het verschil niet. Dat er dan nog een paar anderen kunnen meeliften is helemaal mooi meegenomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zou moeten werken mits er DHCP beschikbaar is.

  Registratie is per account maar de fysieke locatie heeft daar niks mee te maken (al moet je die officieel wel opgeven, maar die kan natuurlijk niet worden gecontroleerd).

  Ik heb nog een extra La Fonera in de kast staan... Die mag je wel hebben Willem! Laat maar weten als het met de invite niet lukt.

  BeantwoordenVerwijderen