09 april 2007

Twitter gespoofed!

Vandaag kwam ik een verontrustend berichtje tegen op Twitter met verwijzing naar een artikel op O'Reilly.net.
Daar staat precies beschreven hoe je onder een andere identiteit een bericht op Twitter kunt plaatsen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is het mobiele telefoonnummer van de persoon wiens naam je wilt gebruiken. Ik heb het even uitgetest en het werkt precies zoals in het artikel beschreven staat!
Dit heet "spoofing" en het schijnt ook te werken bij Jott.com.
De auteur heeft zijn ontdekking gemeld bij Twitter en die "kijken ernaar". Vervolgens zegt hij dat veel credit card maaatschappijen en zelfs banken gebruikmaken van dezelfde manier van werken en daar zou dit simpele trucje dus ook werken.
Dit is toch redelijk verontrustend. Ik heb nooit vermoed dat het vrijgeven van m'n mobiele nummer (via visitekaartjes, maaar het staat ook vast wel ergens op een website) dit soort gevolgen zou kunnen hebben. Misschien moet ik toch wat voorzichtiger worden met m'n gegevens. Tot nu toe heb ik altijd (heel naïef) beweerd dat iedereen vrijwel alles van me mag weten omdat ik niks te verbergen heb...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten