11 april 2007

Twitter versus Jaiku

Wanneer ik over Twitter begin kijken de meeste mensen me aan met een blik van:
"waar heeft hij het nu weer over?"
Als ik het dan probeer uit te leggen zie ik de ander denken:
"hij begint nu toch echt een beetje door te slaan!"

Tja, ik kan het niet helpen, Twitter is in de eerste plaats gewoon leuk en in veel gevallen nog zinvol ook. Zit je via MSN of zo toch vooral vaak één op één met iemand te "praten", via Twitter mengen zich voordat je het weet veel meer mensen in het gesprek en dat kan helpen als je ergens naar op zoek bent of iets wilt weten. Omgekeerd help je anderen of wijs je "Twitteraars" op leuke links.
Wil je meer weten? Gerrit Visser heeft een prachtige startpagina gemaakt met allemaal Twitter gerelateerde links, onderverdeeld in een aantal rubrieken: twitter.start4all.com
De rubriek met prominente NL Twitters begint met Adam Curry en eindigt met... MOI!

Wil je iets soortgelijks uitproberen, dan is er Jaiku. Ook daarvoor heeft Gerrit inmiddels heel veel links verzameld op jaiku.start4all.com.

1 opmerking:

  1. Ik ben een beetje aan 't rommelen met jaiku. Het rare is dat ik van één iemand wel 'n twitter-feed in jaiku zie, maar van anderen niet.

    Weet jij hoe of wat?

    BeantwoordenVerwijderen