09 mei 2007

Collega zoekt digitaal schoolbord en

... vindt in drie klikken mij!
Een collega -ARBO medewerker bij de facilitaire dienst- krijgt een verzoek binnen om zich te oriënteren op een digitaal schoolbord voor een docent die last van haar arm krijgt bij het vele schrijven op een schoolbord. In overleg met de bedrijfsarts wordt aangeraden om te zien of het werken met een digitaal bord wellicht verlichting kan geven.
Zij gaat dus op zoek en tikt bij Google in: digitaal schoolbord.
Vervolgens klikt ze op de eerste link die ze voorgeschoteld krijgt, www.ducab.nl
De volgende klik is die naar de ACTIVboard pagina.
Dan krijgt ze een link voorgeschoteld naar een informatief filmpje en daarmee komt ze op een bericht dat Pierre Gorissen vorig jaar geplaatst heeft op het CvI weblog met een opname die hij heeft gemaakt tijdens de ICT conferentie van vorig jaar! Gelijk daarnaast staat inderdaad mijn naam!
"Ik kwam jouw naam tegen na drie klikken zoekend op digitaal schoolbord vanaf de Google startpagina" komt ze me vertellen en dat geloofde ik niet, maar het blijkt echt zo te zijn.

Of het een ACTIFboard gaat worden weten we natuurlijk nog niet. Er zijn tenslotte meer mogelijkheden. Twee weken geleden heb ik nog een InterWriteSchoolBoard mogen testen die mij geheel vrijblijvend beschikbaar werd gesteld door een vriendelijke accountmanager van koksgesto.com.
Ik moest een paar workshops geven en kwam er in de eerste sessie achter dat geen van de deelnemende docenten eigenlijk wist wat een digitaal schoolbord precies is. Dus heb ik alles in het werk gesteld om tijdens de 2e sessie zo'n bord te laten zien. Eerst gebeld met Limid, maar die "deden dat niet meer" omdat zo'n bord inmiddels al gemeengoed is (volgens hen). Nou, bij mijn ROC niet, maar dat was voor hen geen reden hier wat extra's voor te doen.
Toen herinnerde ik me dat ik Michiel Masselink -verkoopadviseur bij koksgesto.com- een demonstratie had zien geven op een ICT dag in Sneek waar ik ook "op mocht treden". Eén telefoontje was genoeg om binnen een week een digitaal bord te krijgen waar ik de hele dag mee mocht werken. De software kon ik vantevoren al downloaden en installeren, zodat ik alvast wat kon oefenen. Het InterWrite bord bleek in de praktijk prima te bevallen en de deelnemede docenten waren zeer onder de indruk van de mogelijkheden.
Eén van de collega's keek zelfs even achter het bord om te zien hoe dat nu kon werken:-)

Maar ook voor InterWrite geldt: we weten nog niet wat het wordt. De meest ideale situatie voor de collega die last van haar arm heeft lijkt mij namelijk een bord dat in hoogte versteelbaar is, dus met de beamer eraan bevestigd, en ik weet niet of koksgesto.com dat ook kan leveren...

3 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  Zou de combinatie van een smartboard/beamer met tablet misschien een oplossing kunnen zijn?

  Dan kan de docent op een natuurlijke manier ook op een bord/scherm schrijven. Heb dit tijdens de NOT bij een iemand gezien die karikaturen maakte en dat werkte ook prima.

  Ik weet alleen niet of dit prijstechnisch wel zo handig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem,

  Bij Limid kreeg je nul op het rekest voor een Smartboard.
  Ik weet dat ITS computers in Leidschendam als dealer wel demo-opstellingen voor onze scholen regelt.
  (www.itscomputers.nl)

  VGR
  Ted Smits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb wel gemerkt dat bij het gebruik van het digitale bord een tablet heel praktisch is: zowel voor de leerkracht als voor de leerlingen (denk aan bijv. verlengde instructie of werken vanachter je bureau). Dat is niet alleen bij Smart maar ook bij Interwrite.

  BeantwoordenVerwijderen