31 mei 2007

Experience in het onderwijs

DSC_2413Ik heb net een andere betrekking aanvaardt!! Leergroepbegeleider op het Orion College (havo/atheneum) about 2 hours ago from web

Dat las ik een uur geleden bij Twitter en kon m'n ogen haast niet geloven. Gelijk teruggetwitterd en voor de zekerheid ook nog maar een SMS'je gestuurd om het bevestigd te krijgen. Twitter bleek niet gehackt, het was echt waar wat er stond: Hans Mestrum kiest voor het onderwijs!
Inmiddels staat het nieuws ook op zijn eigen weblog.
Wat een aanwinst voor het Orion! Maar tegelijkertijd kan ik me niet voorstellen dat hem daar net zoveel tijd gegund wordt als bij zijn huidige werkgever om te bloggen, dus maakte ik me wat dat betreft al weer zorgen.
"Je blijft toch wel bloggen hè" vroeg ik hem via twitter.
"Jazeker. Al zal dat een heel stuk minder zijn. Moet het doen zoals jij het nu doet: Erbij ;-)" was zijn antwoord.

Wel fantastisch om er in de persoon van Hans een EDUblogger bij te krijgen!
Hans (en Orion): van harte gefeliciteerd!
Hoezo is onderwijs saai? Mensen als Hans die zo'n overstap maken bewijzen het tegendeel!

Toevallig vlogen Hans en ik vorige week samen naar Belfast en hebben we veel over onderwijs gesproken. Zou dat dan....?

2 opmerkingen:

 1. Willem, wat een eer om zo 'gepost' te worden. Je was tijdens onze vlucht nog jaloers op me dat ik zoveel kon bloggen ;-)
  Tja, die tijd zal ik er zeker niet meer in kunnen stoppen. Maar het werken met de jeugd in een onderwijssetting zoals bij het Orion College maakt dat meer dan goed.
  De lessen Nieuwe Media die ik daar gegeven heb waren heerlijk om te doen. En aangezien ik al eens 9 jaar in het onderwijs gewerkt heb, voelt het heel vertrouwd. Heerlijk om weer terug te zijn.
  Ik prijs me gelukkig dat ik bij Tulip Computers me bezig heb mogen houden met trends. Daardoor ben ik ook met dit nieuwe onderwijs in contact gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd Hans! (al blijft dat een beetje vreemd om dat by proxy via de site van Willem te doen.

  Het doet me deugd om te zien dat er dus vanuit het onderwijs toch wel aan techneuten / technologen / technofreaks wordt getrokken en dat het onderwijs toch blijkbaar trekt / aantrekkelijk is voor OSM (ons soort mensen ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen