30 mei 2007

google Maps Street View

Google heeft weer een nieuwe feature toegevoegd aan Google Maps, genaamd Street View.
Ik kan nu gewoon de straat zien waar m'n dochter woont en inderdaad -zoals ze al gezegd had- kijkt ze uit op een groot benzinestation.
Voorlopig alleen nog maar beschikbaar voor een aantal plaatsen in de USA, maar dat lijkt me slechts een kwestie van tijd. Je kunt in de foto klikken en slepen en daarmee rondkijken of een straat inwandelen. Zo te zien zijn er vanuit een rondrijdende auto gewoon gigantisch veel foto's gemaakt die vervolgens heel slim aan elkaar geplakt worden. Fascinerend om zo plekken te bezoeken die je nog niet kent, of juist wel!
Als je dit zelf wilt uitproberen moet je aan de zoekopdracht "&gl=us" toevoegen, anders werkt het niet.
Meer informatie én een screencast staat op Google Blogoscoped.

Daar staat ook nog uitleg over Mapplets, kleine applets die je aan google Maps kunt toevoegen. Er is developer documentation beschikbaar voor wie zelf wil gaan bouwen. Wat zal de eerste onderwijsinstelling zijn die hiermee bezig gaat? Google Maps lijkt me vooralsnog toegankelijker voor een groot publiek dan bijv. Second Life, dus ik ben benieuwd...

2 opmerkingen:

 1. Dennis Hendriksen30 mei, 2007 13:17

  Dit is inderdaad een erg fascinerende feature! Ondanks dat er in Nederland tegenwoordig veel autootjes rondrijden die 360 graden-foto's maken, zal het nog wel een tijdje duren voordat wij van Nederlandse kiekjes mogen genieten. Die partij (Cyclomedia?) gaat vast de hoofdprijs aan Google vragen... Of zou Google dit in eigen hand nemen?

  Ik kijk in ieder geval reikhalzend uit naar deze bijvoorbaat verslavende feature.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk's op funda.nl en tik de postcode van je straat in. Klik daarna op het tabblad BUURT en je ziet een eindeloze serie placemarks/fotomarks. Staan ze er niet, dan is het 360graden autootje nog niet door je straat gekomen.
  Grappige was dat het autootje in mijn straat 2 keer langs geweest is, zag ik. 1 keer in de zomer en 1 keer in het najaar.

  BeantwoordenVerwijderen