29 mei 2007

Update & Upgrade

De MBO studiedag Update & Upgrade van vandaag bij Helicon Opleidingen stond geheel in het teken van onderwijs en ICT. Er was een (eigenlijk te) groot aanbod van workshops waaruit een keuze gemaakt kon worden, met als gevolg dat bij veel workshops maar weinig mensen zaten. Ook ik had makkelijk de deelnemers van de drie sessies kunnen onderbrengen in één workshop. Voordeel was wel dat de deelnemers veel actiever betrokken waren en er meer tijd was voor specifieke vragen. Die waren er genoeg bij het onderdeel dat ik mocht verzorgen: weblogs in het onderwijs. Met als start een korte powerpoint presentatie kon ik al snel overschakelen naar de échte praktijkvoorbeelden, zoals de Sport en Bewegen weblogs en de speciaal voor deze dag ingerichte weblog, volgehangen met alle mogelijke toeters en bellen om te laten zien wat er (technisch) mogelijk is.
De studiedag was bedoeld voor alle werknemers van Helicon Opleidingen, maar helaas trof ik niemand van de afdeling PR & Marketing. Bij mijn voorbereiding heb ik namelijk de site van Helicon regelmatig bezocht en trof daar -keurig verstopt achter diverse links- prachtige filmpjes aan. Wat is het dan jammer dat die filmpjes niet te vinden zijn op een voor de doelgroep zo voor de hand liggende plek, namelijk YouTube.
Ik ben daarom maar zo vrij geweest om een paar filmpjes te "rippen" en zelf bij YouTube te zetten. Daarmee kon ik demonstreren hoe krachtig het gebruik van de juiste tags is (helicon opleidingen) bij YouTube en hoe makkelijk je multimediaal materiaal kunt embedden in een weblog.


De dag werd geopend door Wim Veen, die zijn Homo Zappiens verhaal op de mensen losliet. Het was leuk om de reacties daarop van de mensen te horen toen ze bij me binnenkwamen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten