01 mei 2007

It's a sad day


Vandaag de hele dag bezig geweest met allerlei programma's in de hoop iets van m'n bestanden terug te krijgen. Ben bang dat het niet gaat lukken. Even leek het erop dat sommige foto's te redden waren, maar er lopen nu allemaal strepen door. De meeste directories zijn helemaal niet te benaderen (zie screendump).
Office Centre gaf me gelijk een nieuwe harde schijf mee, maar zei de kapotte Maxtor niet te kunnen opsturen voor reparatie omdat ze van leverancier zijn veranderd. Ik heb nu een mooie One Touch firewire Maxtor van 320 GB, maar had liever m'n werk teruggehad. De oude mocht ik houden om te zien of ik er nog wat mee kan. Da's dan weer aardig van Office Centre.

Het leuke van de dag was wel dat we een eerste Skype contact gehad hebben met New York, compleet met webcam! Laten we ook naar de zonnige kant kijken, nietwaar?

3 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat je al geprobeerd hebt de hard disk uit te bouwen en als slave te laten fungeren in je pc? Of een Linux Live CD genomen en gekeken of je bij de bestanden kunt komen? Alternatief is nog de harddisk bij een speciaal bedrijf te brengen om te zien of ze deze kunnen rescuen. Voor de rest, alles is tijdelijk in het leven dus.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1) Sterkte met het verlies van de data. Dat is echt een nachtmerrie.

  2) Ik neem aan dat je op de een of andere manier op zoek bent naar een betrouwbare en werkbare backup manier. Hou je ons op de hoogte???

  Ik vraag me ook wel eens af hoe ik al mijn data beter dan nu kan backupen.

  (Overigens staan onze familiefotos gelukkig op Flickr...)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien laattijdig maar ik heb nog een ander software programma voor jou: http://www.pc-inspector.de/file_recovery/nl/welcome.htm
  Wij hebben er zelf de foto's van de geboorte van mijn tweede zoontje mee kunnen redden. Wij zetten een back-up van onze data op Servage. www.servage.net: 3000 GB maandelijkse datatransfer maar ook 310 GB webspace,ongelimmiteerde e-mail accounts, vrij domein of domeintransfer,... Dit voor 6,35 euro per maand. Maar je kan er voor zorgen dat je minder moet betalen en extra web space krijgt. ("Get two FREE months + 25 GB (25000 MB) extra web space when you refer a new customer - they get 25 GB (25000 MB) extra space too!") We hebben daarvoor een link op onze website (www.carinejoost.com). Leuke bijkomstigheid is dat we nu overal aan onze documenten aan kunnen. Hopelijk ben je hier mee iets.

  BeantwoordenVerwijderen