02 mei 2007

De gouden tip!

Het was Harry Dubois, de kroegbaas van het ICT cafe, die me de gouden tip gaf: "Kijk of je met een Linux Live CD bij de bestanden kunt komen".
Ik had nog een oude Knoppix cd liggen en een notebook van 7 jaar oud. Wonderwel werd de harde schijf direct herkend en kreeg ik na verloop van tijd m'n foto's te zien! Helaas kon ik ze nog niet copieren, maar het begin was er. Ik heb een ISO van Ubuntu gedownload en op het notebook geinstalleerd. Nu ben ik druk bezig om alle foto's over te zetten naar een andere externe harde schijf. Het gaat langzaam, maar het gaat wel! Harry, ik ben je zo dankbaar! Op de schijf stonden bijv. foto's van ons huis voor de verbouwing en zo nog veel meer. De kans is groot dat ik de meeste nu kan veiligstellen. Het is een harde leer geweest, maar ik heb m'n lesje nu wel gehad: Alles dubbel opslaan en op cd branden. Ik had me de vakantie iets anders voorgesteld, maar we hebben besloten het er toch nog even van te gaan nemen. Morgen gaan we voor 4 dagen met de sleurhut naar het Sauerland, lekker wandelen met de hond en Schnitzels eten!
Tot zondag dus geen berichten meer hier. Ik heb het even helemaal gehad, terwijl er ontzettend veel nieuws is te melden. Hebben jullie bijvoorbeeld al naar Wakoopa gekeken? Net vanmiddag live gegaan en reuze interessant. Je kunt daar laten zien welke applicaties je gebruikt en welke anderen gebruiken. Eng natuurlijk, want je moet iets installeren en gegevens van je harde schijf worden zomaar doorgegeven. Ik kan me voorstellen dat veel mensen zoiets niet vertrouwen... ik dus wel.
Uit dankbaarheid voor de tip van Harry plaats ik dit bericht vanaf dat oude notebook:-)

2 opmerkingen:

 1. Willem, gelukkig dat het allemaal gaat lukken met je foto's en de andere data die op je externe drive staat. Ik heb ook een keer een crash gehad en daar ben ik enorm van geschrokken. Sindsdien heb ik een strak backup-regime ingevoerd en ben dat ook trouw gebleven. De verleiding is groot om het na verloop van tijd te laten versloffen, maar dat is natuurlijk dom want vroeger of later gaat het toch weer een keer mis.

  Nu je weet dat je weer bij je materiaal kunt komen kan je met een gerust hart een paar daagies er op uit. GENIET ER VAN!
  Wij houden de boel hier ondertussen wel in de gaten.
  Eh ... ga je nog Twitteren (net zoals Marco) of wort het volledige radio-stilte?
  We merken het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Excuses! 'wort' moet natuurlijk 'wordt' zijn.

  BeantwoordenVerwijderen