07 mei 2007

Online mindmappen met Mindomo

klik voor de mindmapIk ben al jaren een -incidenteel maar enthousiast- mindmapper, daarbij gebruikmakend van het onvolprezen programma MindManager. Er zijn wel alternatieven, zelfs freeware, maar ik kom toch altijd weer bij MindManager uit. Of dat zo blijft weet ik niet nu ik via Twitter en dankzij Artem Baguinsky Mindomo ontdekt heb. Met Mindomo kun je online mindmaps maken, bewaren, importeren en exporteren. Dat laatste ook naar MindManager en Freemind formaat!
Ik heb er vanmiddag even mee geespeeld en was gelijk verkocht.
Binnen een half uur had ik een eigen mindmap gemaakt (met dank aan leren.nl want zo creatief ben ik nu ook weer niet).
Het werkt allemaal heel simpel en intuïtief en zoals je hieronder kunt zien kun je de mindmaps zelfs integreren op je eigen website!

Sommige mensen doen Twitter nog steeds af met de opmerking "wat móet je daar nu mee", maar om met Aukje te spreken: "Echt, dankzij twitter leer ik elke dag minimaal 1 nieuwe site kennen!"

3 opmerkingen:

  1. Voor de Mac is er OmniGraffle (staat volgens mij standaard geinstalleerd)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer: ik kom niet verder dan "MINDOMO--Loading Map Beta".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ken je Bubbl al? Meer hierover op mijn website Handig en Gratis, waar je nog veel meer handige online tools beschreven vindt.

    BeantwoordenVerwijderen