31 mei 2007

VideoPower to the People

Gek als ik ben op gadgets kon ik de digitale camcorder die vanaf gisteren in de aanbieding is bij de Aldi natuurlijk niet laten liggen.
Voor € 117 (inclusief 2Gb high speed SD kaartje) heb ik nu een apparaatje waarmee ik een uur video opnames, maar ook foto's en MP3 geluidsopnames kan maken. Het ding wordt belachelijk compleet uitgeleverd met allerlei accessoires, tot en met een klein statiefje!

Vanaf nu kunnen onderwijsinstellingen weer inschrijven op de tweede tranche van het Kennisnet streaming video project. Je zou dan geld genoeg hebben om zo'n 300 van dit soort apparaatjes te kopen en die door de kantine van je school te gooien met de simpele opdracht: generate content!
Nu is in veel gevallen het geld gestoken in één of een paar dure systemen en de rest gaat op aan scholing van docenten die moeten proberen zich het filmen (met alles wat daarbij komt kijken) eigen te maken. Voor alle duidelijkheid: ik sta hier volledig achter en doe er zelf aan mee, maar het zou me het experiment waard zijn om eens te kijken wat het zou opleveren als je leerlingen gewoon met dit soort low end camcorders zou uitrusten!
Ga eens naar YouTube en toets in: jumpstyle
Kijk vervolgens naar de grote hoeveelheid (vaak van belachelijk slechte kwaliteit) filmpjes die door jongeren geplaatst zijn en waarvan ze LEREN hoe ze moeten jumpstylen. Ze kijken niet naar de kwaliteit van de opname, maar naar de bewegingen en doen die in een half uur perfect na. Hoezo leren van video?


Natuurlijk kan ik de vraag verwachten wat de kwaliteit is van het apparaat. Helaas heb ik op het moment stomweg geen tijd om hem uit te testen. Dat houden jullie even van me te goed...

3 opmerkingen:

 1. 1 of andere drogist, kruidvat denk ik, had ook al een dergelijke aanbieding. (Cheapo DV voor 100 euro)

  Super,want dit is dus de nieuwe prijs voor dit soort spul.

  Ik ben benieuwd naar de kwaliteit en gebruiksgemak!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem ook aangeschaft. De eerste filmpjes en foto's ermee geschoten en verwerkt op de iMac. Je mag een apparaatje met deze prijs niet vergelijken met bijvoorbeeld een Sony camera met 800.000 cmos sensor en tig-GB harde schijf.
  Zoals Willem al eerder schreef: het is een prima apparaatje om in de fietstas, autodashboardkastje of broekzak te stoppen, of beschikbaar te stellen aan leerlingen. Leerlingen zullen de werking van menu's ed. snel in de gaten hebben, want zelfs ik kan blindelings alles instellen na het doorlezen van de (Nederlandstalige!!)handleiding.
  Een paar minpuntjes bij het gebruik in de praktijk:
  1 de schokkerige zoomfunctie; de knop voor T(ele) en W(idth)is zeeeer gevoelig en bovendien verloopt het zoomen schokkerig. De Sony doet dit vloeiend!
  2 De maximale capaciteit van de te gebruiken SD kaart is 2 GB. Hierop kun je maar 1 uur in de beste kwaliteit (max 720 x 568 px) filmen.

  Maar verder geen klachten.

  Overigens is de aanbieding van 99 euro nu weliswaar voorbij, maar de camera is in diverse Aldi's nog gewoon verkrijgbaar voor 119 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb via een mindmap maken alle voordelen van verschillende camera's kunnen ontdekken en toen ben ik op een canon uitgekomen. Koste helaas wel wat meer als deze, als ik even had gewacht had ik zo te horen ook een goede camera kunnen kopen voor 117 euro!

  BeantwoordenVerwijderen