31 mei 2007

Nog Beter Onderwijs.nl

Dankzij de RSS feeds van ROCnieuws.nl en het weblog van Paragin E-learning kom ik terecht bij www.nogbeteronderwijs.nl, een initatief van Coen Free, algemeen directeur van het Koning Willem I College.
De site is een reactie op het beteronderwijs verhaal van Ad Verbruggen en verwijst naar het boek "De boom der kennis", geschreven door Coen en waarin hij antwoord geeft op de vragen:
Is de kwaliteit van ons onderwijs echt zo slecht? Zo ja, is daar wat aan te doen? Waarom een nieuwe beweging Nog Beter Onderwijs.NL, we hebben toch al de Vereniging Beter Onderwijs Nederland?

De site heeft een wat vreemd Flash menu dat je eerst moet aanklikken voordat je iets ziet verschijnen, maar als je die drempel genomen hebt blijken er interessante zaken achter schuil te gaan.

Je kunt ook reageren op een drietal stellingen:
Stelling 1
De ideeën van de vereniging BON zullen zeker niet leiden tot beter onderwijs voor iedereen, maar juist een grote groep jongeren uitsluiten.
Stelling 2
Om gelijke kansen te krijgen hebben leerlingen het recht op ongelijke behandelingen in het onderwijs.
Stelling 3
Het gaat niet om Oud of Nieuw leren, het gaat gewoon om goed onderwijs.

Het grappige is dat hiervoor een (wordpress) weblog gebruikt wordt, met als voordeel dat je jezelf ook kunt abonneren op de feeds.
Jammer dat er nog niet zoveel reacties staan, maar misschien jullie daar wat aan veranderen?

1 opmerking:

  1. Leuke site, hier ga ik zeker nog vaker terugkomen. Een gespecialiseerde site zoals deze kan heel goed werken. Niet te veel aan verschillende onderwerpen, maar één specifieke 'niche'. Ik heb dat eerder al gezien bij een site over een heel ander onderwerp: http://www.dacialoganmcv.nl/ Dat was een erg populaire site over één specifieke auto. De maker van de site mocht zelfs naar de fabriek van de auto in Roemenië, omdat zijn site zo populair geworden was. Keep up the good work, en een gelukkig nieuwjaar..!

    BeantwoordenVerwijderen