03 juni 2007

EasyCheat

Toen ik in maart een hotel moest boeken deed ik dat voor het gemak bij EasyJet, omdat ik de vlucht naar Belfast ook via hen geregeld had. EasyJet had (toen) een "laagste prijsgarantie". Zoiets roept het onderste in de mens boven dus ging ik natuurlijk op zoek naar een goedkoper alternatief en vond die bij Hotelsclick.com. Het scheelde 18 pond, dus 27 euro dat EasyJet dubbel terug zou betalen. 54 euro is in oude guldens nog altijd een leuk bedrag, toch?
Dus het online webformulier ingevuld op de site van EasyJet en voor de zekerheid er nog een mailtje achteraan gestuurd met alle gegevens. In de voorwaarden stond dat je eerst de reis gemaakt moest hebben voordat je kon reclameren, dus deze week maar weer eens aan de bel getrokken. Ik kreeg een mailtje terug waarin ik verwezen werd naar de voorwaarden op de site. Tja, da's leuk, die zijn veranderd en de prijsgarantie staat er niet meer. Bij de 6 garanties staat nu:
2 Prijsgarantie De meeste van onze hotels worden met een grote karting.
(Ik ken geen enkel hotel met een kartingbaan, maar dat terzijde)
Na nog wat heen en weer mailen hoor ik niets meer van Easyjet en Hotelopia, die de boekingen uitvoert.
Kortom, geloof niet alles wat websites je beloven. Zeker niet als er een periode tussenzit. Even de algemene voorwaarden veranderen, zeggen dat het mailtje nooit ontvangen is en weg is je voordeel!
"Start saving money on hotels" staat op de site van EasyJet. Mijn tip: Kijk als je dat wilt vooral ook bij Hotelsclick.com!

3 opmerkingen:

 1. Laten ze zich kennen zeg!

  Kun je niets vinden in de cache van Google per ongeluk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je zien hoe dat dus werkt. Dat is toch een nadeel van internet.

  Maar in ieder geval bedankt voor de tip. Jammer genoeg reis ik niet zoveel, ik zou het graag meer doen. Zeker voor mijn werk.
  Maar ja, misschien komt dat nog eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgende keer de algemene voorwaarden printen naar PDF op het moment dat je van een actie gebruik maakt?

  BeantwoordenVerwijderen