05 juni 2007

Vragen staat vrij

Vanaf vandaag is vragr.com voor iedereen toegankelijk. Iedereen die een kijkje wil nemen of Vragr wil proberen kan nu zelf een account maken en aan de slag.
Ik mocht al een paar dagen testen en heb dus misschien een kleine voorsprong. Natuurlijk zijn de makers nieuwsgierig wat we ervan vinden én of we het zullen gaan gebruiken.
Eerlijk gezegd kan ik dat nog niet goed inschatten. Het is een geweldig experiment met een hoog web2.0 gehalte en er is (met een knipoog) duidelijk naar Twitter gekeken. Toch vraag ik me af of -wanneer ik echt iets (zeker) wil weten- mijn vraag op Vragr ga stellen. Wie garandeert mij dat het gegeven antwoord klopt? Maar het is zeker leuk, zeker wanneer meer mensen het systeem gaan gebruiken!
Maar op mijn vraag "waarom rijden de treinen ter hoogte van Hilversum altijd zo langzaam?" heb ik helaas nog geen serieus antwoord terwijl dat toch echt een feit is...
Hoe dan ook: Fred en Xander wens ik heel veel succes met hun "zo vader zo zoon" project!

1 opmerking:

 1. Willem,

  Ik hoor hier een beetje het zelfde als dat wat er aanvankelijk over forems en over wiki's werd gezegd. Later overigens soortgelijke kanttekeningen bij de kwaliteit van weblog posts.
  Niets nieuws onder de zon dus.

  Kwaliteit van de info is net zo goed als de community die die info beheert. Misschien dat een soort vanWikkiWas-effect gaat werken en soelaas biedt (een antwoord wordt tegen gesroken of aangevuld of weerlegd). Een andere optie is om een kanaal/channel te laten bezitten/beheren door 1 of meer users, die er bij gebaat zijn dat wat in dat channel gebeurt goed is. Er zijn ook andere mechansimen te bedenken.
  De toekomst zal leren of dat gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen