29 juni 2007

Even snel een screencast streamen

In een reactie op mijn Weblog vertelde Erno Mijland: je kunt nu bij Google Maps de voorgestelde routebeschrijving heel simpel veranderen door de blauwe lijn te verslepen naar een nieuw 'tussenstation'.
Wat ik tot nu toe deed was zoiets dan even bekijken om er vervolgens over te vertellen.
Nu kan ik het eigenlijk net zo makkelijk gelijk laten zien! Pierre Gorissen kwam vanmorgen met een geweldige nieuwe tool op de proppen: ManyCam.
Met dit programma kun je heel makkelijk schakelen tussen je webcam, een andere aangesloten camera, maar ook je desktop. Dit betekent dat wanneer je iets streamt naaar bijv. Ustream of een filmpje uploadt naar YouTube of DailyMotion je gewoon een screencast kunt maken. Wanneer je daarbij ook de microfoon gebruikt kun je gelijk vertellen wat je aan het doen bent.
Zo laat ik met behulp van ManyCam in het onderstaande filmpje zien wat nu met Google Maps mogelijk is:

ManyCam heeft nog veel meer mogelijkheden. Lees daarvoor het uitgebreide bericht op het ICT & Onderwijs BLOG.
De nieuwe mogelijkheden van Google Maps vind ik mooi, maar ManyCam nog veel mooier!
Eigenlijk heb je nu geen excuus meer om (instructie) screencasts te maken als je iets wilt laten zien. Zelfs een webcam heb je niet meer nodig.
Waar ik nu nog naar op zoek ben is een manier om het "signaal" van ManyCam lokaal op te slaan, zodat ik ook offline filmpjes kan maken om die later te uploaden.

2 opmerkingen:

 1. Ik zag de nieuwe Google Maps feature vanmorgen (gisteren?) ook al, maar deze toepassing van manycam en dailymotion is echt geweldig!

  Zo eenvoudig zijn screencasts nog niet geweest.

  Ik zie me dit overigens al helemaal live in de klas doen, waarbij de screencast/het filmpje later door de leerlingen terug te zien is.

  Als ik op deze manier een applet in de klas laat zien, kunnen ze de bijbehorende uitleg (of hopelijk: discussie) later terugkijken!

  wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We houden elkaar wel van de straat zo. :-)

  Willem: De reclame voor Manycam.com rechts onder in beeld is overigens uit te schakelen door het vinkje uit te zetten in hetzelfde venster als waar je de tekst gewijzigd hebt die door het beeld scrolt.

  BeantwoordenVerwijderen