29 juni 2007

Met hoeveel camera's ga jij streamen?

Zoals het woord ManyCam al zegt kun je met dat programma meerdere camera's aansluiten en gebruiken voor een opname die je naar bijv. YouTube of Ustream stuurt. Dat moest ik natuurlijk uitproberen, dus heb ik naast m'n Logitech webcam ook nog een Sony digital8 (via usb) en een JVC camera (via firewire) op m'n notebook aangesloten. Het grappige is dat je via het flashmenu zelf de geluidsbron kunt kiezen die je het beste vindt. Ook als je van camerabron wisselt blijft het geluid actief vanaf dezelfde bron.
Met een beetje creativiteit kun je zo dus je eigen nieuwsuitzending samenstellen: "We schakelen nu over naar onze studio in groep 7".
Behalve die camera's kun je zoals eerder genoemd ook een prima opname van je desktop maken.
Er is echter nog meer mogelijk met ManyCam. Je kunt ook filmpjes die je klaar hebt staan op je computer streamen en foto's laten zien! Zo kun je allerlei materiaal verzamelen dat je bundelt om uit te zenden. Welke school komt als eerste met behulp van deze tool met een weekjournaal? Stuur mij de link en je bent verzekerd van een bericht op mijn weblog!
De testopname die ik vanmiddag gemaakt heb stelt niets voor, maar iemand anders had hem al ontdekt op DailyMotion en vroeg me of ik er nog over ging bloggen, dus moet ik hem wel noemen.
En of ik niet al druk genoeg ben met het ontdekken van de mogelijkheden van ManyCam krijg ik ook nog mailtjes zoals:
"Nog iets anders, want je hebt volgens mij nog geen aandacht besteed aan operator11.com."

Tja, ik kan niet over alles schrijven! Maar ook Operator11 houd ik in de gaten. Met behulp daarvan wordt zondag a.s. namelijk de eerste Zomaargasten gepresenteerd. Ook met Operator11 kun je heel makkelijk schakelen tussen bronnen (webcam en filmpjes) én anderen de mogelijkheid geven om je stream over te nemen.
Met Zomaargasten wordt tv2.0 een nieuw begrip waarbij wij kijkers zelf bepalen wat we graag willen zien én dat delen met anderen! Dag alle omroepen 1.0 (We bekijken het zelf wel:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten