07 juni 2007

Internet de klas uit!?

Onder de titel "Schoolboeken de klas uit?!" lees ik net in de laatste Vives een artikel over de Iliad van het Maastrichtse bedrijf Edupaper.nl waarin Frits Hoff van dit bedrijf geïnterviewd wordt. Hij vertelt over de eerste ervaringen op het Bonnefanten College waar afgelopen februari een pilot van start is gegaan en somt natuurlijk niets dan voordelen op.
Op de opmerking van de interviewer "Maar dan nog, zullen de leerlingen internet wel moeten missen" geeft hij het volgende antwoord:
"Maar dat is niet erg! Leerlingen worden niet afgeleid door allerlei andere zaken die met een laptop wel gedaan kunnen worden zoals chatten, spelletjes spelen, websites bezoeken etcetera. Scholen die al jaren met laptops werken melden dat ze erg veel loonkosten kwijt zijn aan het beschermen van hun ict-netwerk tegen aanvallen van virussen, spam en zelfs eigen leerlingen. Soms ligt het netwerk plat of worden moedwillig bestanden veranderd. Zij smeken ons bijna deze apparaatjes niet teveel uit te breiden."

Kortom, vrijwel allemaal zaken die met (slecht) beheer te maken hebben!
In plaats van te investeren in een professionalisering van de ICT dienst wordt de makkelijke weg gekozen en "het probleem" van beheer gewoon uit de weg gegaan.

Ik sta (volgens mezelf) best open voor andere meningen en geef tegengeluiden graag de ruimte, maar dit is volgens mij de grootste onzin die ik in tijden onder ogen heb gehad!
Zo staat er nog meer in het artikel waar ik grote vraagtekens bij zet, maar ik heb geen zin om daar meer tijd aan te besteden.
Lees het artikel en oordeel zelf zou ik zeggen!
De foto komt van Gadgets en Onderwijs, die al eerder over dit apparaat schreef, net als ikzelf trouwens...
Welke argumenten om dit apparaat toch in te zetten zijn volgens jullie wel legitiem?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten