12 juni 2007

ROC Eindhoven gaaat voor Open Source


ROC Eindhoven heeft de open source portal en de content management software van Hippo in gebruik genomen. De onderwijsinstantie, voor zowel middelbaar beroepsonderwijs als volwasseneneducatie met ruim 22.500 deelnemers en ruim 1500 medewerkers, zet het content management systeem (CMS) in eerste instantie in voor het intranet. In een later stadium zal ook voor de internetsite worden overgegaan op het Hippo CMS.
Naast het CMS gebruikt ROC Eindhoven ook de Hippo Portal. De portal verschaft medewerkers de mogelijkheid hun intranetsite te personaliseren en maakt het gebruik van het intranet interactiever. Zo kunnen ze hun favor ieten bewaren, wordt de history bewaard en is in te stellen welke informatiebronnen op de eigen startpagina staan. (bron)

Een interessant bericht waarbij ik heel benieuwd ben op basis waarvan ze precies hun afwegingen gemaakt hebben. "De belangrijkste redenen hiervoor waren de aantrekkelijke prijskwaliteits-verhouding en het gebruik van open source en open standaarden."
Da's natuurlijk een open deur, maar ik kan me voorstellen dat er veel meer aspecten een rol spelen bij de uiteindelijke keus. Ik hoop dan ook dat ze hun ervaringen met andere ROC's willen delen zodat zij die voor dezelfde keuze staan hier hun voordeel mee kunnen doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten