23 juni 2007

Theater in Second Life Live gestreamd

Zoals eerder deze week al op het ICT & Onderwijs BLOG te lezen was geeft theatergroep De Lege Ruimte dinsdagavond 26 juni als eerste theatergezelschap in Nederland een voorstelling in de virtuele wereld Second Life. Het gaat om het stuk Wachten op Hem, een bewerking van Wachten op Godot van Samuel Beckett.

Hoe werkt het?
Je kunt de voorstelling live bijwonen in Second Life. Daarvoor is het nodig dat je je aanmeldt bij Second Life en een ‘avatar’ aanmaakt, zeg maar je ‘tweede ik’, een personage waarmee je door de wereld van Second Life kunt bewegen. De toegang tot Second Life is gratis. Als je geen ervaring hebt met Second Life is het raadzaam om je nu al aan te melden, zodat je alvast vertrouwd kunt raken met deze virtuele wereld. Op de avond van de voorstelling (aanvang 20.00 uur) kun je vanaf 19.30 uur op http://www.delegeruimte.nl/ een url aanklikken die je rechtstreeks naar het ‘theater’ brengt. Voorwaarde is uiteraard wel dat je daarvoor Second Life hebt gedownload en een avatar hebt aangemaakt. Second Life is te downloaden op http://www.secondlife.com/. Klik hier voor een handleiding voor Second Life beginners.

Dubbel Live!
Geen of een te oude computer? Dan is er ook nog de mogelijkheid om de voorstelling ‘dubbel live’ te zien. In Kenniscentrum Cicero, Anne de Vriesstraat 70 in Assen, wordt de voorstelling om 20.00 uur door twee ‘acteurs’ met twee laptops live gemaakt. De voorstelling is te volgen op een groot scherm. De toegang is gratis, maar je moet je wel vooraf aanmelden via delegeruimte@gmail.com Vol is vol! (bron)

Driedubbel Live!
Wat blijkt nu? Kenniscentrum Cicero is een van de locaties van het Drenthe College, het ROC waar ik werk. Dan zou het toch gek zijn als ik daar niet even ging kijken? En omdat ik er dan toch ben kan ik net zo goed mijn notebook en camera meenemen om het hele gebeuren vast te leggen én te streamen via Ustream.tv!
Dus als de techniek me niet in de steek laat zal ik dinsdagavond vanaf pakweg 19.30 uur live gaan op mijn Ustream channel zodat je kunt kijken hoe de twee acteurs hun voorstelling gestalte geven in Second Life! Uiteraard laat ik met m'n camera een bandje meelopen zodat alles ook netjes wordt opgenomen. Ik gebruik daarvoor mijn Sony Hi8 digital camera die ook een USB streaming uitgang heeft die prima samen blijkt te werken met Ustream. Ik hoop dat daarmee de kwaliteit beter is dan van een standaard webcam en ik kan alles makkelijk tegelijk opnemen. Daarnaast zal ik natuurlijk wat foto's maken.
Kijk dus dinsdagavond om 19.30 uur op: http://www.ustream.tv/channel/trendmatcher

Geen opmerkingen:

Een reactie posten