29 juni 2007

Twitter is contraproductief!

Tenminste, dat is de stelling van Fred Zelders:
"Het feit dat je zogenoemde 'Twitter Friends' te pas en te onpas berichten op je desktop kunnen 'smijten' is te vergelijken met dat iemand onaangekondigd bij je binnen valt of je op belt terwijl je met andere dingen bezig bent en je dus stoort in waar je op dat moment mee bezig bent."
Maar wat blijkt nu? Fred wist niet dat je op de home pagina van Twitter de mogelijkheid hebt om te kiezen op welke manier je Twitter wilt ontvangen, namelijk via de radiobuttons Send Notifications To: im phone web-only
Hoe kun je dan beter reageren dan "even" via ManyCam?

Is ManyCam daarmee ook niet een perfecte tool voor servicedesks en callcenters om even snel iets uit te leggen?

Overigens, als je wilt reageren op de stelling van Fred, doe dat dan vooral op zijn weblog en niet hier. Ik denk er namelijk zelf iets genuanceerder over...

2 opmerkingen:

 1. Willem,

  Fantastisch zoals je inhaakte op mijn stelling en de reacties die daarmee werden 'uitgelokt'! :-)
  Zoals je zelf terecht opmerkte "Met ongenuanceerde uitspraken krijg je lekker veel reacties binnen!"
  Een oud-collega zei eens: "Om iets duidelijk te maken moet je je punt in extreme termen neerzetten. Alleen zo krijg je het snelst boven tafel hoe anderen er over denken."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk denk ik er niet zo extreem over als in de stelling wordt beweerd.
  Maar ik denk dat er voor een aantal Twitteraars een behoorlijke kern van waarheid in zit. Ik denk dat omdat ik zie dat sommigen vrijwel meteen reageren op Tweets van anderen. Dat kan natuurlijk alleen maar als ze de Tweets-stroom voortdurend in de gaten houden. En dat kan alleen door het twitterscherm voortdurend te refreshen, door Twitter op IM te zetten/bedrijven of door een client te gebruiken die de tweets voortdurend ophaalt en op je desktop serveert. Al deze varianten maken inbreuk op dat waar je mee bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen