06 juli 2007

Behind the scenes

Mensen die me volgen via Twitter en Operator11 zullen mij (en veel anderen) de laatste week ook regelmatig in beeld gezien hebben via m'n webcam.
Wat me daarbij opviel was bij veel anderen de slechte beeld- maar vooral lichtkwaliteit. Het lijkt wel of veel webcammers 's avonds maar één schemerlampje hebben branden in de kamer. Goed voor het milieu natuurlijk, maar het komt de beeldkwaliteit niet ten goede. Wat me bij mezelf opviel was de vaak onrustige achtergrond. Daarom ben ik vanmiddag maar eens de zolder opgegaan op zoek naar atributen om een en ander te verbeteren. Het resultaat daarvan zie je in dit filmpje.

Achter me heb ik een gordijn opgehangen en ik heb een oude halogeenlamp naast me neergezet die via de muur mooi verspreid licht geeft zonder al te veel schaduwen. Als me dit bevalt koop ik waarschijnlijk nog een stuk groene of blauwe gordijnstof zodat ik met behulp van ManyCam een dynamische achtergrond kan projecteren. Het liefst zou ik een beamer opstellen die achter mij websites in beeld kan brengen -of een echte Tricaster aanschaffen- maar dan moet ik eerst op zoek naar een sponsor...
Ik hoop dat de participants aan de 2e Zomaargasten net zoveel aandacht aan hun thuisstudio besteden. Het vergroot het kijkgenot!

3 opmerkingen:

 1. Bravo! dat is mij nu echt iets teveel werk...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het resultaat mag er zijn.

  Opbouwende kritiek:
  - Ik vind de gordijnstof persoonlijk lelijk en afleiden.
  - De lamp zorgt voor overbelichting/reflectie op je voorhoofd. Ik hoop dat schminken geen optie is ;) Kun je de lamp/het licht nog diffuser maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om je zo bezig te zien. Ik zal je weblog zeker vaker bezoeken

  BeantwoordenVerwijderen