06 juli 2007

Uithuilen en opnieuw beginnen

Normaal gesproken besteed ik op dit weblog (oppervlakkig) aandacht aan veel verschillende dingen die ik langs zie komen. Trouwe bezoekers zullen gemerkt hebben dat de afgelopen week wat dat betreft anders was.
Dat komt omdat ik deze week heel veel tijd heb gestoken in één toepassing en dat ben ik van mezelf eigenlijk niet gewend. Het gaat om Operator11, waar op diverse weblogs al aandacht aan is besteed. Ik zie alle tijd die ik daar nu al mee bezig ben geweest als een prima diepte investering. Het is namelijk een toepassing waarvoor ik (in het onderwijs) heel veel mogelijkheden zie. Ken je het nog niet en wil je weten wat het is en kan, lees dan de berichten van de afgelopen week bij Pierre Gorissen.
Een week geleden ontdekte ik ManyCam en die blijkt een perfecte aanvulling te bieden op de mogelijkheden van O11 (Operator11). Omdat er de afgelopen week veel vragen gesteld werden over het werken met O11 in combinatie met een Mac heb ik daar vanmorgen ook naar gekeken. Op frEdSCAPEs las ik een bericht over CamTwist dat hetzelfde lijkt te kunnen als ManyCam, maar dan op een Mac.
Dat moest ik natuurlijk gelijk uitproberen, maar was niet tevreden over het resultaat. De geproduceerde show bij O11 wilde ik daarom snel verwijderen en daarbij heb ik op een verkeerde knop gedrukt met als gevolg:
AL MIJN SHOWS ZIJN VERDWENEN!
Eigen schuld, want ik had beter moeten lezen wat er stond, maar wel heel triest. Ik weet wel, ik was net een week bezig en de meeste shows waren puur om te testen, maar er zat toch al heel leuk materiaal tussen. Vooral de inbreng van Stefanie -creative director van O11- was heel waardevol. Door een stommiteit heb ik dat dus allemaal gewist.
Uithuilen en opnieuw beginnen dus met als voordeel dat ik mijn channel bij O11 nu kan gaan opbouwen zoals ik het hebben wil.
Omdat voor veel mensen in het onderwijs de vakantie reeds is begonnen zal ik het aantal berichten de komende week beperkt houden en me vooral blijven bezighouden met O11 (en vergelijkbare tools) in de hoop daar voldoende kennis mee op te doen om het na de zomervakantie in te zetten. Ik zit zelfs te overwegen of ik niet een wekelijks terugkerende show op een vast tijdstip zal gaan doen, maar weet niet of ik dat waar ga maken en of er voldoende belangstelling voor is. Ik zou bijv. op de vrijdagavond in een show kunnen vertellen wat ik in de afgelopen week allemaal ben tegengekomen en mensen kunnen uitnodigen daar iets over te zeggen. Het is een idee waar ik de komende weken rustig over wil denken.
Voor iedereen die van z'n weblog al verwezen heeft naar vorige episodes van mij op O11: mijn excuses, jullie zitten nu waarschijnlijk met een dode link.
Zegt O11 je nog niks en wil je eerst eens zien wat het kan, kijk dan vooral ook even op zomaargasten.nl

2 opmerkingen:

 1. Willem,
  Ik sta achter je plannen voor bijvoorbeeld een wekelijkse show m.b.v. operator11. Ik heb belangstelling en het lijkt me zelfs leuk om ' mee te doen' . Lekker Maccen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem,

  Ik baal er behoorlijk van dat ik (hoe je het ook wendt of keert) er de oorzaak van ben dat je alle shows kwijt bent geraakt.

  Leuk idee om wekelijks met een show te komen!

  BeantwoordenVerwijderen