09 juli 2007

Google Docs als CMS

Dit kan heel interessant zijn voor mensen die een simpele website bijhouden voor bijvoorbeeld een school waarbij ze anderen af en toe een pagina willen laten vullen!
Zo heb ik een tijd geleden een website neergezet voor een vriend van me die regelmatig wedstrijden organiseert voor handlers met een bordercollie. Op die site komen de startlijsten, de uitslagen van de wedstrijd en een verslag te staan. Dat is voor mij iedere keer weer behoorlijk veel werk om dat goed neer te zetten. Aanstaande zondag is er weer een wedstrijd, maar dan ben ik al op vakantie. Toch wil hij graag de uitslagen op zijn site hebben. De site heeft (nog) geen Content Management Systeem en mijn vriend heeft absoluut geen verstand van HTML en websites bouwen. Toch kan hij na dit weekend de site actualiseren!
Ik heb in Google Documents & Spreadsheets een sheet aangemaakt met daarin de namen van de handlers, de honden, behaalde punten en einduitslag. Vervolgens heb ik mijn vriend daar toegang toe gegeven. Omdat de website is opgebouwd met frames kan ik de Google pagina er makkelijk in opnemen.
Terwijl ik straks lekker op vakantie ben kan hij de juiste gegevens invullen en opnieuw publiceren. Hetzelfde doe ik voor een document waarin het verslag kan komen te staan.

Op deze manier kan je dus pagina's "embedden" in je eigen site die anderen kunnen onderhouden.

1 opmerking:

  1. Joël de Bruijn10 juli, 2007 17:46

    Hoi Willem! Ik liep al een week te peinzen nav een gesprek met een collega die zijn competentiemonitor online wil hebben en die mogelijkheid zoekt in een portfolio systeem. Zo'n monitor is eigenlijk een excel-sheet...
    Wil geen reclame maken, maar heb wel een blogresponse.
    Prettige vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen