11 juli 2007

Mijn meterkast

Je kunt wel denken dat het (bijna) vakantie is, de ontwikkelingen gaan natuurlijk gewoon door. Terwijl ik (net als veel anderen) bezig ben de mogelijkheden van Operator11 goed onder de knie te krijgen loop ik alweer tegen iets nieuws aan dat ook veel mogelijkheden biedt.
Via Ideas and thoughts kom ik terecht bij Voicethread en dat is een prachtige tool om een verhaal bij foto's te vertellen.
Je kunt foto's uploaden, maar ook foto's van je Flickr account importeren en daar je eigen verhaal bij vertellen. Dat kan via tekst, maar ook met je eigen stem. Daarbij kun je dan lijntjes tekenen om dingen in de foto's extra te accentueren. Anderen kunnen (na registratie) hun eigen commentaar toevoegen. Voor het gemak heb ik even snel wat gedaan rond 2 foto's die ik onlangs bij Flickr heb neergezet. Start het filmpje, laat het rustig een tijdje lopen en je ziet vanzelf wat ik bedoel. Dit voorbeeld gaat natuurlijk nergens over, maar het gaat even om het idee. Ben je bang om in beeld te komen, zoals bij Operator11 maar vindt je het niet erg om je stem te gebruiken, dan kan dit een mooie tool zijn om dingen duidelijk te maken. In plaats van foto's kun je natuurlijk ook screendumps van een scherm uploaden en daar uitleg bij geven. Het leuke is dat je met een simpele klik op een foto kunt inzoomen. Ik ga hier zeker meer mee doen.
Hoe ingewikkeld ziet jouw meterkast eruit? Ik zie nu dat ik helemaal vergeten ben om iets over de muizeval te vertellen die op de NT1 staat...

1 opmerking:

 1. Wim heb je getest op een schoollokatie?
  De meeste scholen werken met proxy server!!
  melding van voicethread:
  Possible causes of overall failure:

  You are using a proxy server to connect to the Internet. Most proxy servers only negotiate HTTP traffic. For this reason, attempts to connect to the Macromedia Flash Communication Server using RTMP through a proxy server fail.

  BeantwoordenVerwijderen