06 juli 2007

Neef Garrit

Uit respect voor neef Garrit uit Geesteren die ik heb mogen vergezellen op een laatste wandeling van de plaatselijke kerk naar de begraafplaats heb ik hier gisteren geen bericht geplaatst.
Ik ben geen zanger en bepaald geen kerkganger, maar de door Garrit zelf uitgekozen liederen waren zo mooi dat ik uit volle borst heb meegezongen.
De voorganger vertelde mooie verhalen over Garrit met leuke anecdotes. Goede preek dominee!
Toen we de kerk binnengingen regende het verschrikkelijk, maar toen we weer buiten kwamen verdwenen de wolken en brak uiteindelijk de zon door.
Helemaal geen ICT dan in dit bericht? Jawel hoor! In de kerk zag ik een videocamera hangen, gericht op de kansel met een apparaatje ernaast om het videosignaal draadloos door te geven. Een service voor kijkers thuis?
Ik kon het de koster niet meer vragen, want dat was Garrit...

(De foto is van een vogelnest in de kerktoren van Geesteren, waar gebroed wordt op nieuw leven)

3 opmerkingen:

 1. Willem, gecondoleerd met het verlies van je neef.

  Wat betreft de videocamera, die hangen er helaas ook omdat er in kerken steeds meer wordt gestolen. Hopelijk is dat echter nog niet de doelstelling van de kerk in Geesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem, het leven is kwetsbaar. Daarom moet je genieten van iedere dag en wat is dan een druk op de verkeerde knop waardoor je showtjes kwijtraakt? Peanuts.

  En in een kerk worden opnamen gemaakt: sowieso geluidsopnamen waneer de kerk haar leden via streaming/mp3 bestanden thuis laat meeluisteren met de diensten.[zie www.audioserver.nl]
  Maar ook beeldopnamen voor bijvoorbeeld familie die een bepaalde gebeurtenis wil (laten) vastleggen. En ook, inderdaad, voor beveiliging.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Willem,

  Ik had eerder moeten reageren: Gecondoleerd.

  Altijd weer even schrikken voor mij als er iemand (nu dan iemand die ik niet kende maar die wel iets bekender is dan al die anderen, omdat jij er hier over vertelt) overleden is. 't Doet je iedere keer weer meer realiseren dat -zoals Florine het zegt- het leven zo kwetsbaar is.

  Deze post is top!

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen