10 augustus 2007

Personal Video Message Recorders

Eén van de pagina's waarvan ik in de vakantie een bookmark gemaakt heb om er later op terug te komen is een mooi overzicht met de titel:
"Personal Video Message Recorders: Best Online Tools To Record Your Instant Video Messages - A Mini-Guide" van Robin Good.

Hij bespreekt daarin een aantal sites die de mogelijkheid bieden om online videoboodschappen op te nemen. Een aantal daarvan zoals YouTube kennen we natuurlijk maar er blijken er veel meer (geweest) te zijn. Sommigen, zoals Openvlog en HelloDeo zijn al niet meer bereikbaar.


Eentje waar ik vorig jaar al over schreef is Flixn.com die werkelijk heel makkelijk te gebruiken is. Je hoeft je zelfs niet te registreren, maar als je dat wel doet houd je een overzicht van reeds gemaakte opnames. Ook bij deze is manycam te gebruiken zodat je ook makkelijk een snelle screencast kunt maken van iets dat je wilt laten zien op je desktop.

Ook Hictu wordt genoemd. Een soort Twitter, maar dan met de mogelijkheid om korte videoboodschappen in te spreken. Op dat platform heb ik echter nog geen Nederlander kunnen ontdekken!

Opvallend is dat DailyMotion en Viddler ontbreken terwijl die toch ook de mogelijkheid bieden om direct op te nemen. Ustream en Moderator11 zijn weer van een heel ander kaliber en horen wellicht niet in dit rijtje thuis.

Is er iemand die een goed en up to date overzicht heeft van al dit soort diensten dan houd ik me van harte aanbevolen!


1 opmerking:

  1. CamTwist is echt heel leuk voor Mac gebruikers; na installatie en herstart van je browser kun je naar de website die Willem hier ook noemt: Flixn.com. Vervolgens zeg je tegen je Flashsettings dat ie de CamTwist camera moet kiezen. CamTwist vangt namelijk een aantal dingen af: je kunt o.a. kiezen voor je desktop. Handig om zo een instructie filmpje te maken! Werkt o.a. ook met Skype. Hiervoor moet je wel even Flipeffect aanzetten, want Skype laat je video omgekeerd zien...

    BeantwoordenVerwijderen