10 augustus 2007

Windows Live SkyDrive


Gisteren heeft Microsoft onder de definitieve naam "Windows Live SkyDrive" uitgebracht. Het was al eerder bekend als Windows Live Folders. Het heeft een aantal verbeteringen en veranderingen ondergaan.
Het biedt gebruikers 500MB webruimte voor het opslaan en delen van bestanden.
Standaard krijg je de beschikking over een aantal persoonlijke mappen, hetgeen inhoudt dat ze beschermd zijn en niet door anderen bekeken kunnen worden.
Je kunt ook mappen delen aan mensen uit je Windows Live contactlijst of helemaal publiek maken.
Ook is het mogelijk om lees- en schrijfrechten aan mappen te koppelen.

Er gaan geruchten dat Google zeer binnenkort Gdrive beschikbaar gaat stellen en nu al heb je bij Google ruim over de 3 GB opslag als je Gmail en Picasa ruimte bij elkaar optelt. Daar komt waarschijnlijk ook nog ruimte voor Google Docs bij. De vraag is dan ook of je die 500 MB van Microsoft straks nog nodig hebt? Er kan wel gelinkt worden naar foto-, geluids- en videobestanden die je in een publieke folder hebt staan, maar helaas kun je ze niet makkelijk embedden zoals bij Divshare bijvoorbeeld wel mogelijk is. Meer informatie en een demo filmpje met uitleg vind je hier.

2 opmerkingen:

  1. Die geruchten over Google's gDrive kloppen inderdaad, alleen noemen ze het (nog) anders. Zie dit bericht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas wel een beetje een dooie mus (of beter gezegd, eentje die nog in het ei zit) want voor de 'gewone' gebruiker is het "not available in your region". Dat klopt met wat er op hun weblog staat: op dit moment behalve de VS alleen UK en India.
    In een reactie op dat bericht staat ook een link naar een workaround voor wie niet kan wachten.
    Ik had het zelfde gevoel zoals verwoord in een andere reactie: "very frustrating" dat je eerst de hele registratieprocedure moet doorlopen om dan pas te zien dat het niet beschikbaar is!

    BeantwoordenVerwijderen