09 augustus 2007

Trendmatcher als begrip

Zoals er zoveel trendwatchers zijn, zo kunnen er natuurlijk ook meer trendmatchers rondlopen, al bestaat er nog geen duidelijke definitie van die term.

Inmiddels heb ik contact gehad met Erwin van Lun die met de volgende reactie kwam:

"Ik kende het woord niet. Wel eens in discussie gezeten met Carl Rohde over zijn activiteiten. Hij vindt zichzelf ook niet echt een trendwatcher maar meer iemand die ‘matcht’, die ontwikkelingen met elkaar in verband brengt. Een paar dagen daarna heb ik trendmatcher ingetikt bij de domein naam registratie. Toen bleek dat trendmatcher.nl bezet was maar trendmatcher.com nog vrij. Ik kan me niet herinneren dat ik toen überhaupt jouw site heb bezocht.
Je kent overigens de theorieën over parallelle vondsten? Iets dat eenmaal op de wereld is uitgevonden, is daarna nog veel sneller elders uitgevonden en schijnbaar onafhankelijk. Er is een grote onderlinge verbondenheid van mensen die totaal niet tot ons bewustzijn doordringt. Daar zijn allerlei leuke voorbeelden van. (kijk hier maar eens naar
dit bericht)"

Vervolgens stelt hij mij voor met een goed businessplan te komen voor het domein trendmatcher.com zodat we er beiden van kunnen profiteren. Erwin stelt zich een site voor "waar alle trendmatchers in de wereld samenkomen. Waar de term wordt uitgelegd. Waar trendmatchers hun ideeën uitwisselen".

Tja, als ik eerlijk gezegd ergens allergisch voor ben, dan is het voor het woord businessplan.
Mijn hele idee met wat ik (onder andere via deze site) doe is niet het verdienen van geld, maar het delen en uitdragen van informatie. Ik verdien er niks mee, maar haal er veel voldoening uit!

Ik ga dus geen tijd en energie steken in een businessplan voor een domein dat niet eens van mij is, maar houd me bij m'n oorspronkelijke voornemen: verbanden leggen tussen trends die ik tegenkom op internet en kijken naar het gebruik dat we ervan kunnen maken in onze dagelijkse (onderwijs)praktijk.

Ik wens Erwin veel succes met z'n nieuwe domein en hoop echt dat hij er wat meer mee gaat doen dan simpel doorverwijzen naar zijn huidige weblog.
Trendmatcher als begrip verdient dat zonder meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten