24 augustus 2007

Trendmatcher gaat offline!

Toen ik afgelopen woensdagmiddag merkte dat Blogger eruit lag omdat ik op dat moment geen bericht kon plaatsen zei ik tegen iemand: "Gelukkig hebben mijn bezoekers daar geen last van, want ik host mijn weblog op een eigen domein bij Vevida en die heeft er nog nooit uitgelegen".
Had ik m'n grote mond maar gehouden want een dag later ontving ik een mailtje van Vevida:

"U ontvangt dit bericht omdat u een website bij VEVIDA heeft geregistreerd. Zondag 26 augustus verhuizen wij alle (web)servers naar een andere locatie. We hebben ervoor gekozen dat in één nacht te doen, zodat u zo weinig mogelijk door de overstap wordt getroffen. Dat neemt niet weg dat uw website een nacht onbereikbaar is. U wilt natuurlijk weten waarom -- en wanneer.
Op een speciale minisite(http://verhuizing.vevida.com) geven we een antwoord op al uw vragen. Nu, tijdens de verhuizing, maar ook daarna. Zo kunt u de voortgang van de verhuizing volgen. "

Vooral de woorden "ook daarna" in de laatste zin zitten me niet lekker. Als alles goed gaat hoef ik daarna toch niks meer te volgen?
Natuurlijk moeten we erop vertrouwen dat het allemaal goed gaat, maar het lijkt me een heel spannende operatie en ik wil de jongens van Vevida alle succes wensen!
Sommigen zullen hun servers bij vevida op IP adres benaderen en die gaan natuurlijk veranderen.
Wat ik eigenlijk veel vervelender vind is dat Vevida onlangs het e-mail protocol op de servers heeft gewijzigd van Cdonts naar CDOSYS. Ik was hier niet van op de hoogte en kreeg geen mail meer binnen via antwoordformulieren. Ik heb nogal wat domeinen bij Vevida en moet nu dus al die mail routines gaan zitten aanpassen!
Maar goed, eindelijk kan ik ook eens zeggen dat mijn weblog er uit ligt, ook al is dit gepland.
Ik hoop dat Vevida de host blijft die ik mij droom (:-) en dat ik vanaf maandag weer voor jaren een stabiele omgeving heb...

4 opmerkingen:

 1. Wij hosten ook een bepaalde site bij Vevida.nl.
  Ik kan niet anders zeggen dan dat ze het daar prima doen
  En ... de communicatie van Vevida naar haar klanten is een schoolvoorbeeld van hoe het zou moeten.

  Goeie provider

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker, ook ictcafe.kennisnet.nl is uit de lucht! Dat gebeurd bij Kennisnet zelden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De communicatie van Vevida naar haar klanten is een schoolvoorbeeld van hoe het zou moeten?

  Onlangs heeft Vevida op al haar servers PHP instellingen gewijzigd waardoor complete websites niet meer werkten. Gevolg was dat ik enige uren bezig ben geweest om code aan te passen.

  Dat Vevida dit soort aanpassingen meldt op hun eigen website lijkt mij juist voorbeeld van slechte communicatie. Blijkbaar kan het ook met een e-mail. Om nog maar niet te praten over de downtime die ik vaak ondervind. En hoe zit dat ook alweer met pakketten als WordPress en Joomla? Leuk dat PHP en MySQL worden ondersteund maar CMS systemen van dit soort zijn een drama om aan de praat te krijgen.

  Sorry voor het off-topic gepraat maar ik kan er niet goed tegen dat een provider die ooit een goede naam had (met reden) nu nog steeds een goede naam heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegen zessen kreeg ik een mailtje waarin diverse problemen opgelost zijn
  ---quote--->
  Tijdens de verhuizing heeft één webserver (IIS-38) het onverwacht
  begeven. Alle websites die daarop draaiden, zijn gekopieerd naar een
  nieuwe webserver (IIS-93) en waren al snel weer in de lucht. Vanmorgen
  gaven verschillende klanten aan dat zij hun MySQL-databaseserver niet
  konden benaderen. Dat was beperkt tot MySQL-03 en 08. Dat was voor het
  einde van de ochtend opgelost.
  <--Einde quote---

  Helaas had ik natuurlijk pech en zaten er een paar database van mijn sites op gemnoemde servers :-(

  Overigens vindt ik de service van Vevida er wel op achteruit gaan. Ik orienteer me inmiddels op een ander host: webstekker. Biedt een heleboel tegen acceptabele kosten

  BeantwoordenVerwijderen