18 september 2007

Google Presentations

Het is zover!
Terwijl iedereen het vorige week al verwachtte is het er nu toch van gekomen: Google Presentations is uitgebracht als onderdeel van Google Docs en het is gelijk al beschikbaar in het Nederlands.

Helaas heb ik vandaag nauwelijks tijd om er goed naar te kijken, maar m'n eerste indrukken zijn goed.
Het werkt snel en de interface is heel intuïtief!
Natuurlijk is de gemaakte presentatie te delen en kun je anderen uitnodigen om samen te werken.
Als je de presentatie publiceert komt er zelfs een chatvenster naast. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat werken.
Vandaar dat ik even snel wat in elkaar heb geknutseld om hier neer te kunnen zetten. Wordt vervolgd.....!

Je kunt de presentatie in een nieuw venster bekijken.
Update:
Lees ook de uitgebreide review over Google Presentations van Polle de Maagt op café del marketing.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,
  ik zie dat er ook online presentaties mee gegeven kunnen worden. Dus een live sessie, als ik het goed begrijp.

  Ik zie jou in het chat venster staan en mijn naam ook, maar kan niks in typen. Kan jij dat dan instellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het aantal fonts beperkt is. In mijn poging een oude presentatie te uploaden zag ik een teleurstellend resultaat; Het oorspronkelijke font Arial is vervangen door Georgia (??); de fontgrootte is veranderd; op een aantal dia's ben ik stukken tekst kwijt; animaties en effecten zijn er niet meer enz. Ofwel, met slideshare ben je -voorlopig- beter af.
  Dat je bij een online presentatie mee kan chatten, komt me gevoelsmatig een beetje vreemd over. Ik zie het meer als een notitiekader dan een gespreksruimte. Immers, een goede presentatie is een samenspel tussen presentator en dia's. Dáár kan je op reageren als iemand live presenteert. Over dia's alleen met elkaar praten zal mijns inziens uitmonden in vraag/antwoord sessie zoals "Wat bedoel je met ... op dia 8". Ik ben benieuwd naar de eerste serieuze ervaringen hiermee

  BeantwoordenVerwijderen