12 september 2007

Het kan nog nog goedkoper!

Nee, geen tikfout...
Op 10 juni plaatst ik al een bericht met de titel Het kan nog goedkoper!
Dat ging over de Aiptek die toen in de aanbieding was bij Blokker.
Nu staat hij weer in de folder en is nóg € 10 goedkoper geworden!

Wat me opviel toen ik naar m'n statistieken keek is dat er veel gezocht werd op de woorden aiptek en blokker en inderdaad, als je beide woorden intoetst bij google komt mijn bericht als 4e hit tevoorschijn!

Wil je dus dat je goed gevonden wordt, kijk dan goed in de folders van de deurmatvervuilers en maak een bericht waarin je de Trekpleister externe harde schijf aanbieding op de een of andere manier noemt. Wedden dat je daar hits op krijgt?

Bovenstaand grafiekje wordt trouwens gegenereerd door de gratis blog tracker van Icerocket.com die ik toevallig afgelopen maandag geïnstalleerd had. Deze tracker geeft geweldig veel en betrouwbare informatie over het bezoek aan je weblog. Zo zie ik dat ik dankzij een leuk bericht op de voorpagina van macosx.nl nog nooit zoveel hits gehad heb als gisteren en vandaag.
Het ongemonteerde en ongecensureerde filmpje van de uitpakparty is sinds gisteren al 1500 keer bekeken!
Dat leerde me ook dat ik als cameraman m'n mond moet houden als ik aan het filmen ben, want nu word ik ongenadig afgerekend door alle Mac aanhangers op het feit dat ik tegen een student zeg dat ie "gewoon even Firefox moet installeren". Er bestaat natuurlijk maar één browser voor de Mac en dat is Safari! Nog erger was gisterenavond in m'n eerste live uitzending dat ik niet eens op de naam daarvan kon komen!
(Gelukkig weinig Mac kijkers in m'n show, anders was ik daar ook nog afgebrand:-)

4 opmerkingen:

 1. Ja een link op MacOSX.nl is goed voor je stats. Maar er blijkt ook uit dat de gemiddelde bezoeker daar wel een behoorlijke blinde vlek heeft als het om de Mac gaat.

  Safari is een snelle browser en voldoet natuurlijk officieel ook het beste aan W3C-standaarden. Maar daar koop je weinig voor als een visuele teksteditor (zoals die bijvoorbeeld in Blackboard, It's Learning, WordPress en nog een straatje aan online omgevingen) wordt gebruikt simpelweg maar zeer beperkt werkt. Het is waar dat dat niet aan Apple ligt, maar als het gebruik van FireFox dat probleem oplost, waar hebben we het dan nog over.

  Trouwens Safari 3.0b2 zorgde ervoor dat .m4a-podcasts op iWebsites niet meer werden weergegeven. Dat krijg je als je beta-software aan je klanten voert, zullen we maar zeggen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat leerde me ook dat ik als cameraman m'n mond moet houden als ik aan het filmen ben

  Lol
  Tja de waarheid mag gezegd worden toch ;)

  Een pratende cameraman is overigens ook erg vervelend als je een film aan het bewerken bent en een leuk verslag probeert te maken.
  Die vervelende vent hoor je er iedere keer zo duidelijk tussendoor. Ik ben hier nu ook mee bezig en heb me nog nooit zo erg aan mezelf geërgerd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ja prachtig dat stukje ;) maar toch ben ik het met je eens :P safari is slecht vergeleken met firefox

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb die Aiptek camera van de Blokker maar eens aangeschaft en heb er intussen een stukje over op mijn weblog gezet. Mijn indruk: best aardig voor wat je ervoor betaalt, maar verwacht geen wonderen...
  En natuurlijk sta ik met dat bericht dan bovenaan de zoekresultaten binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen