10 september 2007

Moet ik me aangesproken voelen?

Zonder dat ik me uit de tent laat lokken en en precies zeg wat ik denk van de resultaten uit de laatste Onderwijsmonitor zijn er toch mensen die zich afvragen of ze zich aangesproken moeten voelen.
Daarom het volgende verhaal:
Een collega heeft een dochter die bijna 18 wordt en wil haar voor haar verjaardag het rijbewijs cadeau doen.
Nu kost rijles tegenwoordig nogal wat dus gaat hij op zoek naar een rijschool die "het goed doet", met lage lesprijzen maar hoge slagingspercentages. Daarnaast is hij ook wel nieuwsgierig in wat voor auto's les gegeven wordt en naar de persoonlijke aanpak van de instructeurs.

Dus ging hij bellen!
"Op uw website heeft u het over uw gedegen lesmethode. Wat bedoelt u daar precies mee?"

"Ja meneer, anderen adverteren met de modernste lesmethode, maar daar doe ik dus niet aan mee! Ik werk gewoon zoals ik dat al vanaf 1980 gewend ben. Daarna zijn er natuurlijk wel nieuwe regels bijgekomen zoals over voorrang op rotondes, maar dat hou ik allemaal niet meer bij. Vroeger had rechts gewoon voorrang, klaar. Tegenwoordig hebben ze zelfs al auto's met een 6 baks versnelling. Wat een flauwekul. Ik leer ze gewoon schakelen in een 4 bak met een beetje tussengas. Theorieles doe ik met de dia's die ik jaren geleden gemaakt heb en dat gaat prima. Als ze het niet snappen moeten ze gewoon beter opletten. Geen modern gedoe met ja/nee vragen en multiple choice. Bij mij moeten ze gewoon leren!"

Mijn collega wist niet wat hij hoorde en gooide gegeneerd de hoorn op de haak.
"Dat hou ik allemaal niet meer bij zei die man! Maar lesgeven is toch zijn core business en dan móet hij toch wel op de hoogte blijven van nieuwe regels, ontwikkelingen en mogelijkheden?
Je gelooft toch niet dat er nog zulke rijscholen bestaan. Daar zou ik m'n goede geld dus nooit aan uitgeven..."

De moraal van dit verhaal
Is er geen enkele herkenning in bovenstaande, dan hoef je je dus ook niet aangesproken te voelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten