10 september 2007

Trendmatcher live op O11

Al een tijdje loop ik met het idee, maar nu moet het er maar gewoon van komen:
Dinsdagavond as. om 21.00 uur start ik met m'n eerste educatieve live streaming video show via Operator11!
Er is zoveel te melden en er lopen op dit moment zoveel interessante discussies dat het zonde zou zijn om dat niet te bundelen en er een uitzending van te maken.
Mij gaat het natuurlijk ook om het idee "practice what you preach".

Daarom nodig ik hierbij iedereen die interesse heeft om dinsdagavond aanstaande naar deze link op Operator11 te gaan en te kijken, of nog liever, mee te doen.

Als je in de uitzending wilt heb je een (gratis) account nodig bij Operator11 en natuurlijk een webcam. Zonder webcam kom je niet in de uitzending. Ik kan maximaal 10 participanten toelaten, maar iedereen kan meekijken en de chatfunctie gebruiken om vragen te stellen of mee te discussiëren!
Omdat het voor veel kijkers een eerste kennismaking zal zijn met de mogelijkheden van Operator11 vind ik het geen enkel probleem als de eerste vragen zullen gaan over het verkennen van de mogelijkheden van dit medium.

We hóeven het dus niet gelijk over de laatste Onderwijsmonitor te hebben...

Veel zal ook afhangen van de mensen die bereid zijn in te loggen en bij te dragen. Als dinsdagavond blijkt dat ik de enige online ben zal de "one man show" niet lang duren.
Natuurlijk hoop ik op veel belangstelling, maar zoals altijd gaat het mij vooral om kwaliteit en niet om de aantallen. Met 5 actieve deelnemers kan ik me voorstellen dat we samen een interessante uitzending kunnen vullen! De show duurt maximaal 40 minuten. Mocht je niet kunnen op dat tijdstip dan is het goede nieuws dat de show daarna gewoon via dezelfde link beschikbaar blijft.
Wanneer blijkt dat deze manier van communiceren en delen in een behoefte voorziet en werkt overweeg ik er een vast thema van te maken, bijvoorbeeld iedere week of iedere maand. Het laatste wat ik wil is m'n eigen grijze kop 40 minuten in beeld, dus veel zal afhangen van de actieve bijdragen van anderen.
Weet je nu al dat je mee gaat doen, meld me dat dan even zodat ik je kan inplannen in de uitzending. Kijk je liever eerst (anoniem) de kat uit de boom, geen probleem!
Tot ziens op dinsdagavond om 21.00 uur bij Operator11...

2 opmerkingen:

  1. Willem, leuk idee! Alleen begrijp ik nog niet helemaal wie je doelgroepen zijn. En dan doel ik op zowel de actieve participanten als de passieve toehoorders. Voorbeeldje: ik vind het leuk om kenners over het onderwijs te horen praten en zou daar ook wel vragen over willen stellen (mijn kinderen zitten er immers midden in), maar ik heb geen idee wat bijvoorbeeld de Onderwijsmonitor is en kan daar dus niet over meepraten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé maar dat is wel een leuk idee Willem. Wil je er zo een soort lagerhuisdiscussie van maken?

    Helaas ben ik morgenavond waarschijnlijk niet voor 21:00 thuis, anders had ik wel mee willen expericuseren ;)

    Maar ik ga zeker het resultaat woensdag zeker bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen