02 september 2007

Ouders en docenten hebben geen idee

"Heel veel ouders en docenten hebben geen idee wat er kan, wat er gebeurt en hoe dat allemaal gaat op internet."
Het is één van de uitspraken tijdens de uitzending van Rondom 10 van gisterenavond:
Afzeiken mag? Over de donkere krochten van internet.
Je moet dan wel blijven kijken tot de 47e minuut waar de directeur van een scholengemeenschap aan het woord is en deze uitspraak doet.
De uitlatingen van de jongens van Geenstijl geloof ik wel, maar de verhalen van een paar VO scholieres zijn heel authentiek en mag ons aan het denken zetten hoe we hier (in het onderwijs) mee willen/moeten omgaan!
gebruik de link hierboven of kijk hieronder naar het laatste deel want vanaf dan gaat het over pesten via internet op en buiten school.Met dank aan de virtuele snijmachine van Kennisnet.

4 opmerkingen:

 1. Bedankt! Nog niet gezien.

  Wel benieuwd hoe je het filmpje dan in de snijmachine kreeg?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verdorie Willem
  Hou toch eens op met al die filmpjes. Hier aan de balie kan ik nog wel tussendoor berichten lezen, maar filmpjes kijken is er niet bij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  Ik had 'm gemist. Dank. Illustratief fragment. Ik vond wel dat die Geenstijl-gasten zich beter voordeden dan ze zijn (behalve op het laatst: "ga jij ff dood" als 'normale omgangsvorm'; foei).
  @ Jeroen: heb je thuis geen Internet om deze filmpjes te bekijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lol,
  Heb het bericht idd in bloglines bewaard om thuis te bekijken.
  Maar ja als je het bericht leest, dan wordt je toch nieuwsgierig en ik behoor tot een generatie die weinig geduld heeft ;)

  Of de omgangsvormen van jongeren op internet veel veranderen vraag ik me toch af.
  Voordat men massaal aan de webcam zat was de tweede vraag tijden een chatsessie na de groet "hoi" vaak "ASL" wat weer staat voor age, sex, location. ASL is nu gewoon vervangen voor de webcam, logisch want een webcambeeld zegt meer dan 3 woorden.
  Dit is zoals deze directeur al zegt, de jongeren zijn niet zoveel veranderd. Maar de middelen die ze gebruiken zijn veranderd.

  "Ga eens dood" en "heumeu" wat volgens de mensen van Geenstijl een normale omgangsvorm is zie ik meer als een populair stopwoordje van dit moment en dan vooral van op Geenstijl zelf. Ik denk dat dit het meest te vergelijken is met de uitspraak "Hé Lullo" van Jiskefet.
  Niks geen tegenwoordig normale omgansvorm, gewoon een stopwoord om de discussie niet aan te hoeven gaan.
  Wat dat betreft ben ik het wel met de redacteuren van Geenstijl eens dat men zich daar niet druk over hoeft te maken.

  BeantwoordenVerwijderen