01 september 2007

Qipit, een supertip!

Het idee is heel simpel, maar de uitwerking is in één woord geweldig!
Qipit.com (zeg maar Keep it) biedt je de mogelijkheid om foto's op te sturen die je gemaakt hebt van aantekeningen op papier of op een (white)bord.
Binnen een minuut krijg je een keurige pdf terug die veel beter leesbaar is dan de originele foto.
Dus ben je op een conferentie, of wil je de aantekeningen van je leraar bewaren, maak er dan een foto van met je mobieltje en e-mail deze naar copy(at)qipit.com.
Wanneer je jezelf registreert (gratis) kun je tot 100 documenten uploaden. Dat kan na inloggen via het web, maar dus ook via e-mail.
Rechtsboven zie je de foto die ik heb opgestuurd en links zie je het resultaat dat ik terugkreeg.
Je kunt documenten ook publiek maken en zelfs embedden in je eigen pagina's met behulp van een simpel javascriptje. Er wordt dan een thumbnail getoond die er zo uitziet:

Vanuit de webschil kun je een document ook nog gratis naar een fax adres sturen! De kwaliteit van die fax vind ik verrassend goed.
Ik maak vaak foto's van Powerpointpresentaties en andere aantekeningen die ik tegenkom en dan is deze service ideaal.
Je kunt documenten ook weer verwijderen uit je account, dus kom je nooit boven de limiet van 100. Na registratie kun je meerdere e-mail adressen aan je account koppelen zodat je vanaf verschillende plekken -mobiel en desktop- foto's kunt opsturen.
Tenslotte kun je zelfs tags aan een document meegeven.
Ik heb ook nog een foto gemaakt van hetzelfde A4'tje met m'n Qtek 9100, die niet bekend staat om z'n foto kwaliteit. Het resultaat heb ik publiek gemaakt en kun je hier zien.
Kortom: een supertip! (speciaal voor hahu)

8 opmerkingen:

 1. Mooi tooltje,
  Hadden ik tijdens mijn studie moeten hebben. Had makkelijk geweest om de brainstormsessies van onze projectgroep mee vast te leggen.

  Ik kan me voorstellen dat dit voor studenten ook wel handig is om aantekeningen met elkaar te delen. Iedereen even een paar foto's van zijn aantekeningen maken en online zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu nog een online OCR-functie eraan gekoppeld en het feest is compleet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tip Willem!

  Waar heb je deze opgesnord?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prima tip Willem!

  Een paar dingen om in de gaten te houden:
  * Ik mailde een foto vanaf mijn Qtek S110 en ondanks dat ik het 06-nummer registreert had moest ik een nieuw account aanmaken. Reden: het e-mail adres was anders dan van het account dat ik had aangemaakt.

  Het resultaat daarvan staat hier
  Gezien de kwaliteit van de foto's die de Qtek maakt niet slecht.

  * Ik heb een foto gemaakt met de Canons IXUS 950, maar om de een of andere reden wil Qipit die niet uploaden. Ik krijg steeds een melding dat er een fout optrad bij het uploaden.
  Pas na openen in PaintShop Pro, verkleinen naar 75% van de originele afmeting en weer opslaan als JPG lukte het wél.

  Dat resultaat staat hier.

  * De JavaScript kan ik niet zondermeer embedden in mijn blog, wordt er uit gefilterd. Dat zal ongetwijfeld op meer plekken zo zijn.

  Maar, nogmaals, prima tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moest even zoeken in het archief maar ik wist dat er nog zo'n programma was. ScanR heet 'ie.

  Heb ik maar een keer gebruikt overigens, maar mooi is het wel!

  http://zbdigitaal.blogspot.com/2006/04/scanr-digitaliseren-met-je-mobieltje.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top tip!
  Afgelopen week net over gehad, om om de 2 a 3 dagen het whiteboard te fotograferen. Gaandeweg de week kladder je redelijk veel aan pijlen, diagrammen, schema's etc. En dan komt de schoonmaakster...

  Eigenlijk is zo'n whiteboard een analoge wiki, en elke foto legt een versie vast. Deze printen we dan, om zo terug te kunnen bladeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed, Willem. Ik ben benieuwd naar de praktische werking. Helaas is de site nu (zondagochtend rond 12 uur) niet bereikbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wil ik graag gebruiken, maar heb ik nog niet geprobeerd. Maar ik zie 'Javascript' in je tekst staan en dat kan ik op mijn free WordPress-blog niet embedden ...

  Geweldig, dit signalement!

  BeantwoordenVerwijderen