22 september 2007

Schrijven alsof het gedrukt staat

Vandaag heb ik de Digimemo ontvangen.
Het is eigenlijk gewoon een A 4 schrijfvlak met een harde onderkant van een centimeter dik.
Het werkt heel simpel: aanzetten, een lege pagina kiezen en schrijven naar. Dit areaal wel met een spinale pc waar een klein batterijtje in zit.
Mijn vrouw wil de diermen op school gaan ge- buiken om mohlelaebjk tolk te maken tijdens vergaderingen om die boter te kunnen uitwerken op de computer.
Nu kan ik me niet voorstellen dat dit ding mijn hond. schrift goed kan ontdekken omdat ik helemaal niet kan schrijven ei ook nog veel schrijffouten mook. Dit is voor het eerst in jm dat ik zoveel aan elkaar heb geschreven. Ik ben dus heel benieuwd of de herkenning software hier zit mee kan, Als dat zo is dan is dat een wonder. Ik ga hen nu dus met een u s B kabel verbinden met mijn notebook en kijken wat hij hiervan weet te maken!


Aan bovenstaande tekst heb ik bewust niets verbeterd om te kunnen laten zien wat de OCR software van Acecad nog van mijn handscrift weet te maken. Bovenstaande heb ik "out of the box" geproduceerd, dus ik heb nog niets getuned aan de instellingen. Je kunt namelijk een persoonlijk profiel maken en de software "laten wennen" aan jouw handschrift.
Ik ga hier geen reclame maken want daar word ik tenslotte niet voor betaald, maar ik ben behoorlijk onder de indruk van deze Digimemo A402. Met name in het basisonderwijs is het nog niet gebruikelijk om altijd en overal je notebook mee te slepen (als je die al hebt) en dan kan dit een mooi alternatief zijn! Tekeningen worden ook overgepakt trouwens.
Mijn vrouw gaat haar collega's bij toerbeurt ermee laten werken. Als je interesse hebt plaats ik over een maand een vervolgbericht met ervaringen...

Disclaimer:
Mocht ik ooit nog ergens willen solliciteren en iemand ziet dit plaatje dan word ik natuurlijk nooit aangenomen. Normaal gesproken schrijf ik in blokletters, maar daar lijkt dit apparaat ook geen moeite mee te hebben lees ik nu in de handleiding...

3 opmerkingen:

 1. Ik heb interesse Willem, dus graag een evaluatie. Ben benieuwd in welke situatie jullie hem gebruiken en wat de voor- en nadelen zijn, en of dat opweegt tegen de kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me wel wat voor het speciaal onderwijs. Daar hebben we vaak kinderen die moeite hebben met schrijven waardoor het niet altijd te lezen is. Zo kan het geschrevene "vertaald" worden door de computer.

  Maar misschien is een tablet-pc dan nog handiger waarbij dat gelijk gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad heel indrukwekkend wat het apparaat herkent. Ik was er altijd wat skeptisch over, maar zo te zien zijn er aardig wat sprongen gemaakt in de OCR software.
  Als je eraan toe komt dan wil ik graag weten wat de ervaringen op school bij je vrouw ermee geweest zijn.
  Waar had je hem trouwens gekocht? En wat kost ie?

  BeantwoordenVerwijderen