21 september 2007

Streaming audio opnemen

Ik werd getriggerd toen ik een leuk bericht las bij Pierre over Yabmail.com.
In zijn beschrijving van het programma zegt Pierre:
"Downloaden van het audiobestand kan helaas niet, maar mocht het een bericht zijn dat ik persé lokaal wil opslaan (bijvoorbeeld om in de EduKast te gebruiken) dan kost me dat nauwelijks moeite (kwestie van kabeltje aansluiten)."

"Dat moet toch anders kunnen" dacht ik en ging dus op zoek naar een kabelloze oplossing. Na een speurtocht langs veel software waarmee je de muziek van internetradio kunt afvangen kwam ik uiteindelijk terecht bij de Freecorder toolbar.
Na download en installatie nestelt dit programma zich in de toolbar van je favoriete browser IE en/of Firefox. (Het programma is helaas alleen beschikbaar voor Windows)

Freecorder Toolbar is a revolutionary new browser-based audio recording program, combining state of the art recording technology, ease-of-use, and some great browser enhancements. And best of all, it's 100% FREE!
You can use Freecorder Toolbar for:

 • Recording Songs.
 • Extracting Audio from Videos.
 • Recording Internet Radio.
 • Recording from your PC's Microphone or Line-in ports
 • And anything else!
Ik moet zeggen dat ze alles wat beloofd wordt nog waarmaken ook! Komt er iets binnen dat je graag als MP3 bestand wilt bewaren dan druk je gewoon op de Record knop. Dat kan een bericht zijn dat wordt afgespeeld bij Yabmail.com, een fragment uit een tv programma dat je via uitzending gemist wilt binnenhalen of noem maar op. Alles wat je uit je luidsprekers hoort komen wordt opgenomen! Je kunt in de settings ook aangeven dat je het geluid van je microfoon wilt opnemen, dus ik denk dat het ook met Skype werkt. Tenslotte zit er ook nog een speler in voor radio dievia internet wordt uitgezonden dus heb ik Qmusic er ook maar bij gezet. En natuurlijk kun je zo dus ook je favoriete songs opnemen als ze voorbijkomen! En dat alles zonder spyware enzovoort (zeggen ze). Het enige dat ik toch maar heb uitgevinkt in de instellingen is: send use statistics. Het programma is ook makkelijk weer te verwijderen maar als de toolbar je inde weg zit is deze ook simpel even tijdelijk weg te klikken.
Kortom, een supertool waar je veel aan kan hebben als je regelmatig geluid opneemt!
Waaromdit gratis is? Ik denk omdat Applian Technologies een aantal andere programma's in de aanbieding heeft waar ze graag aandacht op vestigen...

3 opmerkingen:

 1. Hmmm, waarom nou weer als een toolbar voor de browser?
  En waarom "Includes a powerful Google-based search, radio player, and optional browser gadgets like weather, pop-up blocker, highlighter and more."

  Ik vrees dat ik mijn kabeltje toch wel zo handig vind. Maar als je geen kabeltje hebt en geen aangeboren afkeer van toolbars hebt, lijkt het me een mooi tool.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het gelijk gedownload. Misschien komt het nog eens van pas. Ik houd ook niet zo van toolbars, want ze nemen ruimte in. Maar willem schrijft dat het gemakkelijk weg te klikken is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb/gebruik freecorder al een tijdje, maar zonder toolbar ....

  BeantwoordenVerwijderen